StoryEditorOCM
DubrovnikNAGRAĐENI OD POLICIJE, GRADA I ŽUPANIJE

Tko su najljubazniji vozači u prometu ove godine?

Piše DV
5. lipnja 2019. - 16:47
Danas je u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije troje Dubrovčana dobilo nagradu i prigodne poklone povodom Dana ljubaznosti u prometu. Nagradu su im uručili načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević, županijski pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće i pročelnik gradskog Upravnog odjela za promet Đuro Šutalo.
U svom dugogodišnjem i uzornom vozačkom iskustvu dobitnici nagrade Danijela Stjepović, Rašid Nikontović i Dube Marjanović Ladašić nemaju prometnih prekršaja niti su prouzročili prometnu nesreću.
- Ovo je projekt kojim želimo animirati naše sugrađane da svi postanemo tolerantniji u prometu. U velikom dijelu naših poslova, u suradnji sa Županijom i Gradom koji su nam partneri u ovom projektu, nastojimo osigurati normalan protok u prometu naših sugrađana i gostiju. Svjedoci smo velike nekulture u ponašanju u prometu - naglasio je Ivan Pavličević. - Na stanje prometnica ne možemo utjecati, ali mi možemo utjecati na svijest i ponašanje vozača. Ovaj projekt osmislili smo upravo da bi naše sugrađane potaknuli da budu kulturni i savjesni vozači - naglasio je načelnik dubrovačke policije.

Manji broj prometnih nesreća

- Postaja prometne policije u suradnji s Privatnom gimnazijom, Gradom i Županijom organizirala je i po drugi put provela projekt Dan ljubaznosti u prometu. Cilje je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima – rekao je Denis Pavela, službenik za prometnu preventivu postaje Prometne policije. - Na više lokacija nadzirali smo poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima. Krajnji cilj je osjećati se sigurnije i ugodnije u našem Gradu. U proteklih deset godina vidljiva je tendencija povećanja broja savjesnih vozača - naglasio je Pavela. - Grad Dubrovnik može biti primjer ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj - zaključio je.
Voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Mato Bender iznio je podatke o broju stradalih u prometu - u prvih pet mjeseci ove godine bilo je 237 prometnih nesreća, što je smanjenje od 8 posto u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine poginule su 4 osobe u prometu, ove godine 3, dok je ukupno ozljeđenih ove godine bilo 10 posto manje - 149 u odnosu na 166 prošle godine.
26. travanj 2024 13:25