StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

BEZ PREDAHA Izrađen projekt prihvatilišta za beskućnike, OŠ Montovjerna prije roka...

Piše Grad Dubrovnik
31. svibnja 2019. - 12:38

KOMUNALNO UREĐENJE

Sanirana oštećenja u Ulici Điva Natali

U Ulici Điva Natali, kod stambenih zgrada, završena je sanacija oštećenog dijela kolnika u obuhvatu od 500 metara kvadratnih. Postavljen je novi sloj asfalta „eruptivca“, uređeno proširenje za parking kao i 15 metara rubnjaka. Vrijednost radova iznosi 150.000,00 kuna.

PROJEKTI

OŠ Montovjerna - završetak radova prije roka

Radovi na izgradnji nove zgrade OŠ Montovjerna napreduju predviđenim tijekom, a izgledno je kako će projekt biti završen i prije utvrđenih rokova. Izvođač radova je plan gradnje podijelio na dva segmenta – dvoranu na kojoj radovi idu prema planu i za koju je montirana čelična konstrukcija te na učionice na kojima izgradnja napreduje dva mjeseca ispred rokova.

Radove je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, izrazivši zadovoljstvo dinamikom gradnje. Naglasio je i važnost ovog projekta s obzirom da od 1985. godine u Dubrovniku nije bilo investicija u gradnju novih škola, kao i potrebu uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama. Najavio je kako će dio parkirališnih mjesta biti na raspolaganju sugrađanima.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 70.623.228,55 kuna s PDV-om, a obuhvatit će izgradnju ukupno 16 novih učionica i dvodijelne sportske dvorane s pratećim sadržajima, blagovaonice i knjižnice, dodatne učionice za izborni predmet te prostora za pedagoga i psihologa. Nova škola moći će smjestiti 448 učenika.

SOCIJALNA SKRB

Izrađen projekt prihvatilišta za beskućnike

Grad Dubrovnik izradio je projekt budućeg objekta za pružanje socijalnih usluga u zajednici, koji će u svom sastavu imati i prihvatilište za beskućnike. Riječ je o adaptaciji postojeće zgrade od četiri etaže na Kantafigu, koja će ugovorom o rješavanju međusobnih odnosa između Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta pripasti Gradu, a gdje će se obaviti radovi na sanaciji krova i unutarnjem uređenju. Po završetku adaptacije Dubrovnik će dobiti prikladan smještaj za beskućnike, ali i prostor za smještaj obitelji u kriznim slučajevima.

U podrumu će biti smješteno skladište Crvenog križa za opremu i hranu za krizne situacije, a na gornjim će etažama biti uređeni smještajni prostori za 45 osoba. Prihvatilištem će upravljati Crveni križ, dok će adaptaciju i uređenje prostora financirati Grad Dubrovnik, a namjera je i dio sredstava pribaviti kroz EU fondove.

REKONSTRUKCIJA STRUJNE MREŽE

Započelo „ukopavanje“ nadzemne mreže električne energije

Započeli su radovi na uklanjanju preostalog dijela nadzemne mreže električne energije u Gradu i postavljanje nove energetski učinkovite javne rasvjete, u suradnji DP Elektrojug i Grada Dubrovnika. Preostali dio dotrajalih drvenih stupova javne rasvjete, ujedno i stupova za distribuciju električne energije, zamijenit će se podzemnim kabelskim instalacijama i kvalitetnom LED rasvjetom. Određene su prioritetne ulice koje trenutno imaju najlošiju infrastrukturu, te se krenulo od Jakljanske ulice u Gružu, nakon čega će se krenuti s novim lokacijama po istom modelu s ciljem što šireg obuhvata nove mreže.

OBNOVA IGRALIŠTA

Novi izgled sportskog terena na Nuncijati

Završeno je uređenje sportskog terena na Nuncijati. Dotrajalo žičano pletivo oko igrališta je uklonjeno te je postavljeno novo, a nosiva konstrukcija je obojana. Rukometni golovi i košarkaške konstrukcije su učvršćene, obojane i postavljene su nove mrežice.

Uz bojanje i uređenje tribina i okolnih zidova igrališta, kao i ograde tribina, ovaj sportski teren dobio je potpuno novi izgled. Ukupni iznos odrađenih radova je 115.364,38 kn s PDV-om. Grad Dubrovnik nastavlja s utvrđenim programom uređenja sportskih i dječjih igrališta. Trenutno su u tijeku radovi na sportskom terenu Gorica sv. Vlaha, a uslijedit će sportski tereni Sustjepan i Zaton-Soline.


 

08. svibanj 2024 17:07