Županija Dubrovnik

IZVJEŠĆE POLICIJE

U 3 prometne nesreće 2 osobe teže ozlijeđene, u Metkoviću 34-godišnjak pijan k'o deva, nije se ni vezao

IZVJEŠĆE POLICIJE
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 3 prometne nesreće u kojima su 2 osobe zadobile teške, te 3 osobe lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 319 represivnih mjera od kojih i mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 104 osobe sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 16 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 2 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja, tu je i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u kasnim večernjim satima u srijedu, 22. svibnja u Metkoviću. Također je utvrđeno da vozač prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Metkoviću.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum
U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Mjesnog odbora Trsteno u subotu navečer održava je popula...
Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Malo na kupanje, malo na kavu

Malo na kupanje, malo na kavu
Kolovoz je, prošla je Velika Gospa, burin je malo ohladio more i ljeto se sve više bliži svome kraju. Još malo i...
Malo na kupanje, malo na kavu

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, u ponedjeljak, 19. kolovoza bez vode će biti dio Ulice Padre Perice (i...
Tko je sutra bez vode?