StoryEditorOCM
DubrovnikCentar za ronjenje i sportove na vodi „Abyss Dubrovnik“

OČIŠĆENO PODMORJE NA PODRUČJU UVALE LAPAD Ronioci u ekološkoj akciji izvadili otprilike 10 kubika otpada, a u moru će završiti Posejdon

Piše PSD.
18. svibnja 2019. - 16:43
Centar za ronjenje i sportove na vodi „Abyss Dubrovnik“ organizirali su ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom „Eko Dubrovnik 2019.“ Domaćim roniocima pridružilo se oko stotinjak kolega iz inozemstva, a očistilo se područje uvale Lapad od hotela Dubrovnik Palace do Hotela Valamar President.

Organizatori i potpora su pored Centra, Sunset Beach Dubrovnik, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko-neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Za sve ronioce-sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je smještaj u dubrovačkim hotelima. Ekološke akcije organiziraju se kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronioca iz cijele Hrvatske (Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije (Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Nakon akcije je za sve sudionike, točnije njih 140, organiziran je ručak u prostoru restorana Sunset Beach Dubrovnik kojeg su pripremili učenici Turističke i ugostiteljske škole zajedno s mentorima - čime se broj sudionika penje na otprilike 170! Ispred Centra, svima je od srca zahvalio Antun Perušina koji je napomenuo kako je akcija uspješno protekla.

Zanimljivo, u podmorju ispred Hotela Valamar President završit će skulptura Posejdona koji u grčkoj mitologiji predstavlja božanstvo mora. Skulptura je rad sarajevskog umjetnika Zlatana Hamamdžića.

Inače, za sve sudionike, Centar 19. svibnja organizira zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju.
26. travanj 2024 03:30