StoryEditorOCM
DubrovnikUDRUGE SELE IZ HOTELA STADION

Grad za 157 tisuća godišnje zakupljuje prostore od Luke

Piše DV
5. travnja 2019. - 16:57
Udruge mladih koje pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika djeluju u prostoru bivšeg hotela Stadion uskoro sele u novi prostor u blizini autobusnog kolodvora, a pridružit će im se i udruge iz oblasti tehničke kulture, javljaju iz gradske uprave.
 
Prostor površine 474 četvorna metra Grad Dubrovnik će zakupiti od Luke Dubrovnik za 157 tisuća kuna godišnje, dogovorili su gradonačelnik Mato Franković i predsjednik uprave Luke Željko Raguž. Prostor će se moći koristiti od 1. svibnja.
 
Samo u prvoj godini djelovanja Centra održano je 90 različitih događanja, uključujući radionice i predavanja. Pod okriljem Centra djeluju Udruga mladih „Maro i Baro“, Udruga „Bonsai“, UR institut, Udruga „Luža“, Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network). U sklopu Centra djeluje i Informativni centar za mlade/web portal INFORMADUR (osnovan 2014.)  te psihološko savjetovalište za mlade, koje je u prostorima Centra počelo s radom u 2017. godini.
 
Zbog gotovo peterostruko veće površine novog prostora, što omogućuje i organizaciju većih događanja, u njemu će sada svoje mjesto sada naći i udruge tehničke kulture kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić, a koje se godinama nose s nedostatkom adekvatnog prostora ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima. Centar za mlade bit će i sjedište Savjeta mladih Grada Dubrovnika, kažu iz Grada.
 
Nove prostore za smještaj i rad udruga mladih bilo je potrebno definirati zbog skore obnove bivšeg Hotela Stadion.
26. travanj 2024 23:57