StoryEditorOCM
DubrovnikIUC POZIVA NA MEĐUNARODNI TEČAJ

„Sprječavanje kriminala putem kaznenog prava i sigurnosnih studija“

Piše IUC
12. ožujka 2019. - 18:30
U Interuniverzitetskom centru Dubrovnik (IUC) u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 11. do 15. ožujka 2019. održava se 11. po redu međunarodni proljetni tečaj „Sprječavanje kriminala putem kaznenog prava i sigurnosnih studija“ (Crime Prevention through Criminal Law and Security Studies). Ovogodišnji tečaj se bavi novim međunarodnim perspektivama u suzbijanju zločina iz mržnje. 32 polaznika tečaja tijekom ovog tjedna raspravljaju s renomiranim stručnjacima iz zemlje i inozemstva o pitanjima poput govora mržnje, prava na slobodu govora, komparativnih iskustva u regulaciji zločina iz mržnje i sl.
 
Direktorima tečaja, prof.dr.sc. Davoru Derenčinoviću i doc. dr. sc. Aleksandru Maršavelskom s Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sc. Richardu Farkasu s DePaul Sveučilišta u Chicagu (SAD) i dr.sc. Michaelu Kilchlingu s Max Planck instituta za inozemno i međunarodno kazneno pravo u Freiburgu (Njemačka), je posebno zadovoljstvo što u radu tečaja sudjeluje i prof. dr. sc. Guo Zhiyuan sa Kineskog sveučilišta za političke znanosti i pravo,  Andrej Bozhinovski iz Makedonskog udruženja sudaca, prof. dr. sc. Besa Arifi sa Jugoistočnoeuropskog sveučilišta (Sjeverna Makedonija), doc. dr. sc. Enis Omerović sa Sveučilišta u Zenici (BiH), te doc. dr. sc. Maria Filatova sa Sveučilišta Lomonosov iz Moskve (Rusija) i dr.
 
U okviru tečaja će se po održati i Peto jadransko moot court natjecanje na kojem će se sučeljavati 25 studenata iz cijelog svijeta (Rusije, Kine, Nizozemske, BiH, Francuske, Belgije i dr.). Natjecanje se održava u obliku debate između moot court timova, a sastoji se u rješavanju zamišljenog konfliktnog slučaja koji je pripremio uvaženi pravni savjetnik Vrhovnog kasacijskog suda Republike Srbije Milan Bajić, po modelu natjecanja Stevena Beckera, zamjenik tajnika Međunarodnog udruženja za kazneno pravo. Svečano finale natjecanja održat će se u petak 15. ožujka u Interuniverzitetskom centru.
 
Program tečaja i dodatne obavijesti dostupne su na: www.pravo.unizg.hr/KP/crimeprevention
 
27. travanj 2024 02:17