StoryEditorOCM
DubrovnikORKANSKA BURA UČINILA ŠTETE

FOTO: Počela sanacija krovova u gradskoj jezgri

Piše DV
6. ožujka 2019. - 16:20
Grad Dubrovnik započeo je danas uklanjanje i sanaciju kupa u staroj gradskoj jezgri, oštećenih uslijed nedavne orkanske bure, kako bi se spriječila mogućnost pada kupa na javne površine te ugroza ljudi i imovine.
Na lokacijama poput Straduna, ulice Od Puča ili Pred Dvorom angažirani su djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo, vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci redarstvo i djelatnici Libertas inženjeringa koji pričvršćuju kupe i uklanjaju oštećenja.
Naime, zahvaljujući snimkama iz zraka dostavljenim od Vatrogasaca, kućanstva s oštećenim krovištima u onim ulicama kojima je vatrogascima teže ili nemoguće pristupiti (Boškovićeva, Ulice Ilije Sarake...) prethodno su obišli djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo te vlasnike objekata upozorili na oštećenja kupa.
Na temelju tako pribavljenih kontakata, a sukladno prethodnom dogovoru s vlasnicima objekata, djelatnici Libertas inženjeringa pristupaju krovima i saniraju, odnosno uklanjaju oštećene kupe. Privatni vlasnici su dužni snositi troškove popravka vlastitih krovišta.
Na lokacijama na kojima bude nemoguće pristupiti krovu na opisani način, bit će nužno postaviti skele. Taj trošak će sredstvima iz tekuće pričuve preuzeti Grad, budući je navedena stavka za to i namijenjena. Od Konzervatorskog odjela zatražena je suglasnost za privremeno uklanjanje stupića u Širokoj ulici kako bi se moglo pristupiti vozilom s dizalicom.
26. travanj 2024 20:28