StoryEditorOCM
DubrovnikKRIVI SMO SAMI

I DOK SE HVALIMO RAZNORAZNIM REKORDIMA STRADUN PROPADA Ovaj Grad zaslužio je bolje

Piše dv Foto: Vedran Levi
18. veljače 2019. - 17:40
Dubrovčanin Vedran Levi na svojem Facebook profilu objavio je fotografije koje prikazuju aktualno stanje Straduna, a koje možda ne služi na čast nama koji baštinimo ovim stoljetnim naslijeđem. U malo više od pet minuta nastalo je više od 30 fotografija koje svjedoče o propadanju najljepše ulice na svijetu - Straduna.
 
"Šetajući po Stradunu, ulici na kojoj sam odrastao, od Onofrijeve do skrivenog Orlanda koji slavi 600 godina, nemoguće je proći i ostati miran ako vam je imalo stalo.
 
Dok se gađamo raznim sloganima i bilježimo tko zna kakve rekorde, on propada do neprepoznatljivosti. Ove godine po prvi puta pojavile su se lokve na središnjem dijelu. Ne zbog velikih nanosa i poplavljenosti, već zbog ogromnog ulegnuća kamenih pločica. Možda sam u krivu, možda je toga bilo i prije, jer sjećanje me možda vara.
 
Prije smo krivili razne filmske produkcije i strance koji su 'sigurno' zaslužni za oštećenja. Međutim ovoj devastaciji krivi smo sami.
 
Promjeni svatko može pridonijeti na svoj način. Za ove fotografije nije mi trebalo više od pet minuta. Nisam ih ni sve objavio, a fotografiran je samo središnji dio Straduna s kunetama. Na ostatak ulica strah me je i pomisliti.
 
Ovaj Grad koji nas je štitio i zbog kojega živimo bolje nego većina Hrvatske zaslužio je bolje", napisao je Levi, a fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI koju prenosimo uz dozvolu autora.
04. svibanj 2024 02:21