StoryEditorOCM
DubrovnikČAK 51 PUT UNIŠTILI PARK

VANDALI PONOVNO UNIŠTILI EKO PARK OMBLA U MOKOŠICI Jadranka Šimunović najavljuje javnu "borbu" s vandalima

Piše dv Foto: dv
13. veljače 2019. - 13:04
Eko Omblići su uputili otvoreni eko apel komunalnim službama Grada Dubrovnika i PU Dubrovačko neretvanske zbog čak 51. vandalizma u njihovom Eko parku Ombla u Mokošici. Tekst apela kojeg potpisuje predsjednica Jadranka Šimunović prenosimo u nastavku.

"Zaustavite konačno vandale koji svako malo uništavaju Eko park Ombla u Mokošici !
 
Proteklih dana smo ponovo svjedoci novog vandalizma u Eko parku Ombla u Mokošici, 51. po redu! Prošli 50 .vandalizam bio je 19.siječnja 2019! Ovaj put su se vandali obrušili na novu kamenu fontanu...njezinu gornju  kamenu krunu sa slavinom gdje se pije voda su opiturali crnom bojom i crnim sprejem. Okolo  fontane su kamene klupe također ispisali crnim flomasterom! Da ih noću ne bi snimale kamere iznad ,sa obližnjeg rasvjetnog stupa, istog su prije onesposobili tako da ne gori !Isto tako su dio željezne ograde  iz dvorišta obližnje zgrade bacili na oleandre Eko parka!
 
Imali smo svi posla ovih dana sve to očistiti, s obzirom da djeca i mladi Mokošice koja piju vodu iz fontane  Eko parka Ombla , često prislone  lice i usne na slavinu što može biti opasno s obzirom da su premazane nezdravim bojama od strane vandala!
 
Pored toga što uništavaju Eko park Mokošica lijepe nam uvredljive poruke na stakleni izlog Eko centra!
 
U svezi ponovnog vandalizma u Eko parku požalili smo se našim FB  prijateljima preko naše FB stranice.Svi su se zgrozili što sve čine vandali u proteklih 15 godina nad Eko parkom i Eko centrom  u Mokošici pa nam savjetuju da se javimo odmah na Novu TV u emisiju Provjereno ili RTL u emisiju Potraga  što ćemo i učiniti!
 
Hoće li se konačno nešto učiniti po pitanju vandalizma nad Eko parkom Mokošice  za dobrobit djece i mladih Mokošice koji sva ova huliganstva  zajedno  s nama  volonterima trpe već  godinama!
 
 „Čovječanstvo djeci duguje najbolje što im može dati“ (iz Konvedncije UN o pravima djece iz 1989 godine)
Voditeljica Eko centra Zeleno Sunce Mokošica :Jadranka Šimunović"
 
 
26. travanj 2024 18:11