StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK O NELEGALNIM RADOVIMA ISPOD LOVRJENCA

FRANKOVIĆ Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu

5. veljače 2019. - 18:11
- Grad Dubrovnik podnio je kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu. Angažirali su i zaštitare koji će čuvati gradsku imovinu od daljnje devastacije. Rekao je to u utorak na Pilama gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković reagirajući na ilegalne radove na stijeni na kojoj je tvrđava Lovrjenac.

Rušenje stijene i gradnja zidova podno tvrđave izazvalo je posljednjih dana burne reakcije građana koji se pitaju je li moguće da na takvom mjestu nikne kakav novi objekt? Nije to prvi puta jer su nepoznati 'investitori', već upozoreni da obustave radove koje su na stijeni pokraj gradskog magazina počeli krajem studenoga.

- Prostor ćemo privesti svrsi i vidjet ćemo kome ćemo ga u konačnici dati na korištenje, ali ne za komercijalne svhe nego vjerojatno ribarskom klubu, a sve kako bi netko vodio računa o tome i da nikome u budućnosti ne bi palo na pamet raditi ovo što je ovaj gospodin ovdje izveo - rekao je gradonačenik Dubrovnika koji je dodao:

- Sve što je nelegalno i bespravno izvedeno suklando zapisniku Konzervatora koji su naložili uklanjanje nekih dijelov, a mi ćemo ukloniti i vratiti sve u prvobitno stanje. Ovo je i poruka svima koji eventualno pokušaju na ovakav način zloupotrebiti gradsku imovinu da ćemo odmah reagirati sa gradskim službama i da će dobiti kaznene prijave i odgovarati - kaže Franković koji nije zano odgovoriti na pitanje što su devatstartori imali namjeru raditi pod Lovrijencem. Franković kaže kako s njima nije razgovarao, ali da su mu komunalni redari prenijeli njihove riječi kako nisu znali da se radi o gradskoj imovini.

Podsjetimo, kako su Dubrovčani putem društvenih mreža podijelili fotografije pa i video nelegalnih radova pod Lovrijencem. Nakon što u ranijem obilasku upozorenje komunalnih redara nije polučilo uspjeh za nadati se je da će policijska intervencija i kaznena prijava odvratiti bezobzirne devatstatore od daljenje devastacije Pila.
26. travanj 2024 16:03