Županija Dubrovnik

POSLJEDICE OLUJNE BURE NA JUGU HRVATSKE

Most zatvoren, avioni ne lete...

POSLJEDICE OLUJNE BURE NA JUGU HRVATSKE
Uslijed olujnih udara bure koji pušu prosječnom snagom od 92 km/h, ali često dosežu i brzinu znatno veću od 100 km/h, most dr Franja Tuđmana u četvrtak 3. siječnja je od 10,38 sati zatvoren za prvu skupinu vozila kao što su kamioni i autobusi. Inače, most se po pravilu zatvara već kada udari vjetra dosegnu brzinu veću od 70 km/h, pa je tako učinjeno i ovaj put.
Inače, teškoća u cestovnom prometu bilo je na području najjužnije hrvatske općine Konavle:

-Ovdje su se u srijedu 2. siječnja zabijelila brda, posebno Sniježnica i Bjelotina. No, rekao bih da je to bilo samo "dekorativno". No, u Konavoskom polju je bilo poledice jer su se pri temperaturi od -4°C kiša i susnježica smrzavale u dodiru s tlom. Međutim, sve su ceste pravodobno posute solju i sipinom te su bile potpuno prohodne. Tako je i danas te Zimska služba nije imala veće intervencije osim uklanjanja pojednih kontejnera koje je bura odgurala na kolnik s kojeg smo uklanjali i polomljene, srećom, samo manje grane- rekao nam je zapovjednik JVP Konavle Luka Vojvoda.

Inače, danas na pistu Zračne luke Dubrovnik u Čilipima zbog snažnih udara bočnog vjetra nije sletio zrakoplov domaće kompanije Croatia airlines iz Frankfurta te je, posljedično, odgođen i let prema tom njemačkom gradu. Odgođen je i popodnevni let zrakoplova kompanije TDR ka Splitu i Rijeci, a prvi avion kojeg se očekuje jest onaj koji prema redu letenja iz Zagreba slijeće u 15,20 sati.

Glede pomorske povezanosti iz Jadrolinije doznajemo kako je tijekom dana mb Postira održavala sve planirane linije ka Elafitima te da će tako najvjerojatnije ostati sve do kraja dana. Redovito plovi i trajekt Valun na liniji između Sobre i Prapratnog ali neće isploviti trajekt Hanibal Lucić koji je danas trebao obaviti jučer propuštenu plovidbu do Suđurđa.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 

Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 
Slikarica Lena Kramarić otvorila je u prostoru Luže izložbe „U okviru“.  Izložba ostaje otvorena do 8. Kolovoza...
Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 

Prometna nesreća na Kantafigu

Prometna nesreća na Kantafigu
Oko 19:30 sati došlo je do prometne nesreće na Kantafigu kod skretanja za autobusni kolodvor. U nesreću je sudje...
Prometna nesreća na Kantafigu