Županija Dubrovnik

IAKO BEZ SPORTSKE INFRASTRUKTURE DUBROVNIK JE IZNJEDRIO VELIKE SPORTAŠE

MARO KRISTIĆ Dubrovnik obilježava 100 godina nogometa, vrijeme je da se stvari počnu kretati na bolje

IAKO BEZ SPORTSKE INFRASTRUKTURE DUBROVNIK JE IZNJEDRIO VELIKE SPORTAŠE
Gradski vijećnik Maro Kristić uputio je priopćenje za medije u kojemu se osvrće na 100 godina nogometa u Dubrovniku, ali i na neizostavan detalj - sportsku (ne)infrastrukturu. U svome priopćenju, Kristić jee dao i prijedlog gradonačelniku Frankoviću na koji način se može skrenuti pozornost Hrvatskog nogometnog saveza na Dubrovnik te na taj način možda ostvariti ulaganja. Što točno predlaže Kristić pročitajte u priopćenju koje prenosimo u cjelosti:
 
U 2019. godini nogometni Dubrovnik obilježava okruglih 100 godina svoje klupske povijesti. Iako se recentna dubrovačka nogometna povijest ne pamti po nekim velikim i značajnim uspjesima, nogometni Dubrovnik ima itekako bogatu i uspješnu povijest i tradiciju te je iznjedrio cijeli niz u svjetskim okvirima poznatih nogometaša, ali i odgojio cijeli niz generacija sportaša. Neću ih ovom prilikom nabrajati kako ne bih nekoga od njih slučajno ispustio i time možebitno uvrijedio, ali obilježavanje 100 godina povijesti nogometa u Dubrovniku je prilika da im se svima zahvalimo na doprinosu razvoju i promociji nogometnog sporta.
 
Stoga, ovaj povijesni doseg ujedno i obvezuje gradsku upravu i sve nas sportaše i prijatelje sporta da uložimo najveće moguće napore kako bi se stvari po pitanju nogometa i nogometne infrastrukture u Dubrovniku počele kretati na bolje.
 
Idealna je ovo prigoda da naš gradonačelnik ,zajedno s najistaknutijim nogometnim dužnosnicima naše županije pozove u goste svjetske viceprvake, naše nogometne reprezentativce da odigraju prijateljsku nogometnu utakmicu s nogometnim klubom Gošk Dubrovnik 1919 pojačanim sa našim ne tako davno u umirovljenim igračima poput Srđana Andrića , Srđana Lakića, Emira Spahića i ostalima te da tako ljubitelji nogometa u Dubrovniku, na ovaj, najneposredniji mogući način zahvale Vatrenima na povijesnom uspjehu i neopisivom veselju koje su nam priuštili u protekloj godini, ali i da zaplješću našim dubrovačkim zvijezdama.
 
Siguran sam da bi ovaj događaj koji bi bar za trenutak stavio Dubrovnik na važno mjesto na nogometnoj karti svijeta i simbolički, ali i stvarno označio prekretnicu u dubrovačkom nogometu i početak ulaganja u sportsku infrastrukturu kakvu Dubrovnik, dubrovački sportaši i građani Dubrovnika zaslužuju.
 
Također sam siguran da bi se u okviru rasporeda odigravanja utakmica koji ima Hrvatska nogometna reprezentacija za 2019. godinu mogao pronaći termin za obilježavanje ovako vrijedne obljetnice kao i da bi se u okviru dijela proračuna Hrvatskog nogometnog saveza namijenjenog ulaganjima u nogometnu infrastrukturu pronašla  i određena sredstva koja bi poslužila za unapređenje nogometne infrastrukture u Dubrovniku.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije