StoryEditorOCM
DubrovnikIAKO BEZ SPORTSKE INFRASTRUKTURE DUBROVNIK JE IZNJEDRIO VELIKE SPORTAŠE

MARO KRISTIĆ Dubrovnik obilježava 100 godina nogometa, vrijeme je da se stvari počnu kretati na bolje

Piše dv Foto: dv
3. siječnja 2019. - 09:27
Gradski vijećnik Maro Kristić uputio je priopćenje za medije u kojemu se osvrće na 100 godina nogometa u Dubrovniku, ali i na neizostavan detalj - sportsku (ne)infrastrukturu. U svome priopćenju, Kristić jee dao i prijedlog gradonačelniku Frankoviću na koji način se može skrenuti pozornost Hrvatskog nogometnog saveza na Dubrovnik te na taj način možda ostvariti ulaganja. Što točno predlaže Kristić pročitajte u priopćenju koje prenosimo u cjelosti:
 
U 2019. godini nogometni Dubrovnik obilježava okruglih 100 godina svoje klupske povijesti. Iako se recentna dubrovačka nogometna povijest ne pamti po nekim velikim i značajnim uspjesima, nogometni Dubrovnik ima itekako bogatu i uspješnu povijest i tradiciju te je iznjedrio cijeli niz u svjetskim okvirima poznatih nogometaša, ali i odgojio cijeli niz generacija sportaša. Neću ih ovom prilikom nabrajati kako ne bih nekoga od njih slučajno ispustio i time možebitno uvrijedio, ali obilježavanje 100 godina povijesti nogometa u Dubrovniku je prilika da im se svima zahvalimo na doprinosu razvoju i promociji nogometnog sporta.
 
Stoga, ovaj povijesni doseg ujedno i obvezuje gradsku upravu i sve nas sportaše i prijatelje sporta da uložimo najveće moguće napore kako bi se stvari po pitanju nogometa i nogometne infrastrukture u Dubrovniku počele kretati na bolje.
 
Idealna je ovo prigoda da naš gradonačelnik ,zajedno s najistaknutijim nogometnim dužnosnicima naše županije pozove u goste svjetske viceprvake, naše nogometne reprezentativce da odigraju prijateljsku nogometnu utakmicu s nogometnim klubom Gošk Dubrovnik 1919 pojačanim sa našim ne tako davno u umirovljenim igračima poput Srđana Andrića , Srđana Lakića, Emira Spahića i ostalima te da tako ljubitelji nogometa u Dubrovniku, na ovaj, najneposredniji mogući način zahvale Vatrenima na povijesnom uspjehu i neopisivom veselju koje su nam priuštili u protekloj godini, ali i da zaplješću našim dubrovačkim zvijezdama.
 
Siguran sam da bi ovaj događaj koji bi bar za trenutak stavio Dubrovnik na važno mjesto na nogometnoj karti svijeta i simbolički, ali i stvarno označio prekretnicu u dubrovačkom nogometu i početak ulaganja u sportsku infrastrukturu kakvu Dubrovnik, dubrovački sportaši i građani Dubrovnika zaslužuju.
 
Također sam siguran da bi se u okviru rasporeda odigravanja utakmica koji ima Hrvatska nogometna reprezentacija za 2019. godinu mogao pronaći termin za obilježavanje ovako vrijedne obljetnice kao i da bi se u okviru dijela proračuna Hrvatskog nogometnog saveza namijenjenog ulaganjima u nogometnu infrastrukturu pronašla  i određena sredstva koja bi poslužila za unapređenje nogometne infrastrukture u Dubrovniku.
 
10. svibanj 2024 03:28