StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Azil za napuštene životinje planira se graditi kraj Grabovice?

Piše DV Foto: DV
10. prosinca 2018. - 14:08
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i ovog puta u sklopu vijećničkih pitanja postavljeno je i ono koje se odnosi na izgradnju Azila za napuštene životinje, a pitanje je gradonačelniku uputila Dolores Lujić predloživši da se sklonište može napraviti i na Grabovici ukoliko Grad ne može iznaći adekvatnu lokaciju.
 
Gradonačelnik Franković kazao je kako je prijedlog dobar te kako je Grad Dubrovnik već počeo istraživati i tu mogućnost da se sklonište za napuštene životinje napravi u tom dijelu.
 
"Pored Grabovice ima 15 tisuća kvadrata zemljišta u vlasništvu Grada i prihvatljivo je za izgradnju azila. Osigurali smo još dva milijuna kuna za kupnju dodatnog zemljišta. Sa samim tim procesom ide i sanacija Grabovice,  a ovih dana počinje javno savjetovanje. Nakon sanacije tamo ćemo imati više od 60 tisuća kvadrata urednog, saniranog zemljišta gdje će se moći razvijati i drugi sadržaji. To je idealna lokacija, komunalno uređena, ima cestu, struju, vodu i nikome ne smeta" kazao je gradonačelnik Franković dodajući kako će se u prezentaciji proračuna najbolje moći vijdeti koliko Grad Dubrovnik ulaže i koliko planira ulagati u zaštitu i brigu o napuštenim kućnim ljubimcima.
 
 
 
26. travanj 2024 07:37