StoryEditorOCM
DubrovnikSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

FRANKOVIĆ BARAČU Vi ste savršen primjer uhljeba u RH

Piše dv Foto: Branka Mumalo
10. prosinca 2018. - 13:56
Nakon burne rasprave s vijećnicima Liste birača Srđ je Grad na red je došao i SDP, a po predsjedniku SDP-a "opleo" je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, ali i gradonačelnik Franković nazavši Jadrana Barača savršenim primjerom uhljeba u Hrvatskoj.

Jadran Barač (SDP) kazao je kako je mislio zatražiti ispriku od gradonačelnika Frankovića no kako se predomislio te će ipak s tim ići u medije, a kako će vrijeme na Gradskom vijeću posvetiti  komunalnim pitanja.
"Prvo pitanje vezano je uz dionicu Ulice Petra Krešimira od Turističke škole do Viktorije gdje staju libertasovi autobusi. Naime, naši sugrađani su svjedoci velikih količina kamenja i zemlje, što ugrožava sigurnost prometa na tom dijelu dionice i građani mole žurnu sanaciju padine.
Drugo pitanje, zamolio bih izvještaj vezano uz sudski spor između Grada i Valamara u kojemu je predmet spora povrat više stotina kvadrata zemlje u gradskom vlasništvu", kazao je Barač.
 
Gradonačelnik je zahvalio Braču na konstruktivnim pitanja istaknuvši kako je spor izmešu Grada Dubrovnika i Valamara jedan vrlo vrijedan spor koji je krivo vođen i osoba koja ga je vodila išla je u krivom smjeru pa je spor izgubljen na prvostupanjskom postupku.
 
Za govornicu gradske vijećnice izašao je i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji je oštro komentirao istupe oporbe posljednjih dana.
"Osvrnuo bih se na 15 dana kampanje Barača i ostalih koji su je iznosile. Kako je mogao iznositi riječi, a ima morali kredibilitet? Sam kaže kako se zaposlio 2011. godine i kako je bio godinu dana nezaposlen i kako je bio jedini inženjer strojarstva tada. Tada sam rekao kako je on pionir uhljeba, a dokaz je kako je Barač grubo govorio neistinu jer ih je troje bilo na Zavodu tada što znači kako je Vodovod mogao poslati bilo koga od njih, a ne njega. On je čovjek koji je izašao na kotarske izbore kao lažno prijavljen", kazao je Potrebica dodavši i kako je Barač u siječnju otvorio privatnu firmu ali da privatnik nije mogao postati jer je to suprotno zakonu o radu.
 
"Gospodine Barač, kada govorite o moralu, onda budite otvoreni pa pometite ispred svog praga. Ovo je sukob sa zakonom. Gradonačelniče, što ćete napraviti?", kazao je Potrebica s govornice.
 
Na izajve i pitanje Potrebice odgovorio je gradonačelnik Franković.
"Što su to uhljebi? Kakva je to vrsta ljudi? Gospodin Barač je više puta isticao kako sam ja uhljebio 70 ljudi. Uhljebiti znači namjestiti, postaviti, ostaviti na tom mjestu i naći ga na istom mjestu gdje si ga i ostavio, da ništa ne radi. To znači biti uhljeb. Da je rekao kako se zaposlio zahvaljujući angažmanu SDP-a, bilo bi sve u redu, ali ne, on išao je manipulirati", kazao je gradonačelnik Franković otvorivši i sumnju je li Barač godinu dana bio na Zavodu prije zapošljavanja u Vodovodu.
"Prozivati ljude koji su se zaposlili u Gradu da su uhljebi, a istovremeno raditi u Vodovodu i imati u opisu sistematizacije svog radnog mjesta identičnu stvar koju si napisao za svoju tvrtku je totalna katastrofa. Barač ima tvrtku koja je registrirana za istu djelatnost kojom se bavi u Vodovodu" istaknuo je Franković dodavši kako će vidjeti što se to sve događalo u Vodovodu i što Barač radi u Vodovodu. Budući da je Potrebica nazvao Barača pionirom uhljeba, gradonačelnik je rekao kako nije pionir već ‘savršen primjer uhljeba u RH’.

Predsjedni Gradskog vijeća Marko Potrebica na kraju je rekao kako će zbog klevete pokrenuti privatnu tužbu protiv šefa dubrovačkog SDP-a.
 
 
26. travanj 2024 17:39