StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE U ZATONU VELIKOM

Dječak i djelatnica škole probudili su se iz kome, u školi se nadaju novom kombiju

Piše Dube Marjanović Ladašić
23. studenog 2018. - 11:56
U prometnoj nesreći koja se 12. studenog dogodila u Zatonu Velikom, kombi koji prevozi djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marina Držića zabio se u zid.
Teško su ozlijeđeni 11-godišnji dječak i 59-godišnja djelatnica škole. Oboje su operirani i još su u bolnici u Splitu. Dobra je vijest da su se probudili iz kome, kaže nam ravnateljica škole Zrinka Capor, i zdravstveno stanje im ide na bolje.
Od 12. studenog djeca su ostala bez prijevoznog sredstva jer je kombi pretrpio veliku štetu, ali od idućeg tjedna, dobrotom jednog roditelja koji je bez naknade ustupio svoj kombi, opet će moći ići u školu, kaže nam ravnateljica.
Roditelji djece snalazili su se do sada kako su znali - zamolili su prijatelje ili su sami prevozili svoju djecu do škole.
- Dobrotom jednog našeg roditelja, djeca će se prevoziti do škole njegovim kombijem dok se ne snađemo. U pregovorima smo s Gradom i Ministarstvom, te s osiguranjem. Moramo nabaviti novi kombi - rekla je Capor. - Treba procijeniti štetu koja još nije procijenjena. Kombi je bio kasko osiguran. Ne znam u kolikom postotku ćemo dobiti naknadu štete. U poslu smo oko toga, upravo ste me zatekli u razgovorima. I Gradu i kabinetu ministrice poslali smo molbu za pomoć. Ovaj kombi koji smo imali donirao nam je Grad Dubrovnik. Star je dvije godine, a šteta je totalna. Sigurno ćemo dobiti nešto od osiguranja kad se procijeni šteta, ali to traje - zaključila je Capor.
Za nadati se da će se kombi što prije nabaviti za naše male sugrađane s posebnim potrebama.


 
30. travanj 2024 11:31