StoryEditorOCM
DubrovnikSANKCIJE POSTOJE, ALI SE NE PROVODE

TKO KAŽE DA JE PROSJEK BORAVKA 3 DANA? 'Šatoraši' na Gracu uživaju već 10 dana, komunalni redari dosad se 'nisu susreli s tom praksom'

Piše DV
11. listopada 2018. - 14:08
Divno vrijeme, toplo po danu, po noći za pokrit' se, idealno za one koji su Dubrovnik odabrali kao destinaciju u posezoni. Naši dragi gosti nisu samo oni koji masno plate bilo koju vrstu smještaja, nego i oni koji vole prirodu. Cijelo ljeto gledali smo ih kako se bude, gimnasticiraju i uživaju u blagodatima Grada bez ikakve kontrole, a ovi 'šatoraši' mirno uživaju čak 11 dana u parku Gradac, što pokazuju fotografije čitatelja kroz to vremensko razdoblje.

Nakon Boninova, Graca, Lapada, Pila, većine parkova i gradskih plaža, šatorske 'oaze' proširile su se na zapad, a o eventualnim sankcijama, ne samo za 'šatoraše', nego i za kamp kućice koje nerijetko zauzmu ionako rijetka slobodna mjesta na parkiralištima, iz gradske uprave odgovaraju:

"Kampiranje za na to nepredviđenim mjestima u nadležnosti je Turističke inspekcije Ministarstva turizma. No, Odluka o komunalnom redu Grada Dubrovnika također predviđa postupanje te u članku 56. stavku 3. kaže: „Na javnim površinama, parkiralištima, javnim garažama i označenim parkirališnim mjestima na javnim prometnim površinama, zabranjeno je kampirati, a vozila  za kampiranje dopušteno je parkirati samo na prostorima za to namijenjenima i tako označenima.“ Kazne predviđene Odlukom iznose 2.000 kuna za fizičke osobe"– objašnjavaju iz Grada Dubrovnika.

Dodaju kako komunalni redari tijekom redovitih izvida, svaki put kada uoče kampere na javnim parkiralištima ili drugim javnim površinama na kojima nije dozvoljeno kampiranje, upozoravaju na kršenje Odluke o komunalnom redu, odnosno naložiti im da napuste predmetnu lokaciju i uputiti ih prema za to namijenjenim prostorima/objektima. Do sada se nije pribjegavalo sankcijama.
Što se tiče šatora, do sada se komunalni redari nisu "na licu mjesta" susreli s tom praksom pa nije bilo postupanja.

"Ovom prilikom sugeriramo građanima da takve slučajeve ukoliko ih zamijete bez odgode prijave Službi komunalnog redarstva" - poručuju iz gradske uprave čiji djelatnici, eto, u pola godine sezone koja još traje, nisu uspjeli uočiti ama baš nikoga. 
26. travanj 2024 21:37