StoryEditorOCM
DubrovnikOTVORENI EKO APEL KOMUNALNIM SLUŽBAMA GRADA

FALI IM PUNO VIŠE OD KUĆNOG ODGOJA Mještani Petrova sela i Pobrežja guše se u smradu smeća koje im pred kuće bacaju sumještani

Piše DV
20. rujna 2018. - 00:11
Iz eko centra Zeleno sunce javljaju o novom ekocidu s područja Petrova sela i Pobrežja, na kojeg ih upozoravaju sami stanovnici. Mještani ovih malih slikovitih sela na putu prema Osojniku muku muče s nesavjesnim sumještanima koji svoje kućno smeće bacaju u grmlje odmah ispod Petrova sela. 
  
„Poštovani, ovo vam je nabacano smeće ispred prve kuće u Petrovu selu od naselja. To je ona kuća s lijepim pogledom na cijelu Rijeku dubrovačku i kraj koje prolazi starinski put za Mokošicu. Taj se put čistio prije par godina, a sada se smeće nanosi sa sjeverne strane od brda na početak staroga puta koji je vodio za Obuljeno.

Ovo smeće se nalazi doslovno na 2 do 4 metra od kuća i po žegi smrdi jer tu između ostalog ima i vreća pelena za odrasle. Obavijestili smo i komunalno redarstvo ali nam je rečeno da zovemo policiju. Obraćamo se vama da se, kad budete mogli, uvjerite u ovo što vam pišemo, ne želimo bit ničiji suci, samo bi željeli da se ovo nekako očisti prije kakve zaraze. Hvala što ste saslušali naše  probleme.“, pišu mještani.

Ovo nije prvi put da se žale mještani Petrova sela i Pobrežja, apel je već odavno i više puta odaslan kako bi se ekocid kod serpentina koje vode od Petrova sela do Mokošice riješio. Čistoća je u nekoliko navrata temeljito očistila nabacane vreće kućnog smeća u grmlju i to na vrlo nepristupačnom terenu, ali eto - ništa se izgleda nije promijenilo.

"Molimo Komunalne službe Grada i Mokošice da što prije riješe ovaj komunalni problem Petrova sela, s obzirom da je još ljeto  i da su još visoke temperature i da može doći do zaraze, a nije primjereno da se kućno smeće baca u prirodu i to netaknutu prirodu oko povijesnih kamenih serpentina  koje vode niz Veliki mokoški potok od pitoresknog Petrovog sela do Stare Mokošice.", upozoravaju iz Eko centra.
26. travanj 2024 05:36