StoryEditorOCM
DubrovnikUVIJEK MOŽE GORE

KAO BAŠ NAM IH NEDOSTAJE Eko taksi od danas službeno na dubrovačkim prometnicama, Cammeo dolazi do kraja srpnja

Piše DV
12. srpnja 2018. - 22:00

Od danas je na dubrovačkim prometnicama aktivan i još jedan autotaksi prijevoznik - Eko Taksi, dok se do kraja srpnje očekuje i dolazak taksi Cammeo. Direktor Eko taksija Mislav Munivrana medijima je izjavio kako će u prva tri dana rada u Dubrovniku korisnicima ponuditi povoljniji prijevoz, dok će potom otvoriti Loyalty program čime će korisnicima u Dubrovniku prijevoz biti i još povoljniji. 

Nije jasno kako će prijevoz bilo kojim taksijem biti povoljniji, ako će se ljudi, zbog silnih gužvi, umjesto deset minuta, do drugog kraja Grada voziti po nekoliko sati. Ako svi žele zaraditi najviše moguće, neće previše zaraditi nitko. Konkurekcija među taksi prijevoznicima postoji, no zapravo je nema, jer od silnih gužvi, malo tko će svoj posao moći odraditi kako treba. Situacija u Dubrovniku po pitanju autotaksi prijevoznika sve je samo ne bajna, Grad ne može podnijeti toliku količinu vozila, ne može podnijeti ni dvostruko manju, a sve to donio nam je novi Zakon o liberalizaciji cestovnog prometa.

Gradonačelnik Mato Franković prošlog je tjedna na sjednici Gradskog vijeća rekao kako je s ministrom Butkovićem razgovarao o tome, uvjeravajući ga da se u Dubrovniku time uništava turizam dok se naša infrastruktura nemilice troši, porez se plaća negdje drugdje, građani se već odavno pokušavaju izboriti za normalan život, jer i oni moraju biti u mogućnosti u svome gradu koristiti svoja vozila, zbog ogromnog broja vozila na prometnicama su neprekidne gužve i zastoji, pati i javni gradski prijevoz, da ne spominjemo u kojoj se situaciji svakodnevno nalaze žurne službe i koliko su puta u prometu zapeli i vatrogasci i hitna pomoć...

Sukobi među taksi prijevoznicima postali su nažalost svakodnevica, a građani ovoga Grada jednostavno nikakvim prijevozom ne mogu stići nigdje. Franković je pomalo i priprijetio kako će 'Grad sebi znati pronaći rješenje', pa i na samom otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara nije propustio poručiti Zagrebu kako 'ovaj Grad sam najbolje zna što mu treba, i mora moći sam sebi krojiti sudbinu'. Jedinice lokalne samouprave ovim su Zakonom izgubile pravo reći koliko im taksija treba, već to radi Zakon koji, bar na dubrovačkom području, istovremeno krši sva ljudska prava jednog građanina na normalan život. Kako ćemo izdržati u sezoni vidjet ćemo kroz koji dan, vikend je blizu, a srce je sezone.

26. travanj 2024 11:26