StoryEditorOCM
DubrovnikCIJEPLJENA DJECA POD POSEBNOM PRISMOTROM

DJEČJI VRTIĆI UVELI MJERE OPREZA PROTIV EPIDEMIJE OSPICA Necijepljena djeca moraju ostati doma najmanje do 26. lipnja

Piše DV
11. lipnja 2018. - 11:44

Dječji vrtići Dubrovnik u dogovoru s Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputili su roditeljima obavijest koja se odnosi na mjere opreza protiv moguće epidemije ospica, a sve s obzirom na to da je u našoj županiji procijepljenost još uvijek nedovoljna da bi se stekao kolektivni imunitet protiv ove jako zarazne bolesti. 

U obavijesti Dječji vrtići navode kako se svi roditelji necijepljene djece moraju što prije javiti izabranim pedijatrima i da ih cijepe u što kraćem roku te da su dužni o tome obavijestiti zdravstvenu voditeljicu vrtića. 

Također, kako stoji u obavijesti, sva djeca koja nisu cijepljena trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018, a svu cijepljenu djecu, koja razviju neke od respiratornih simptoma koji mogu upućivati na ospice treba odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati infektologa bez odlaska pedijatru. 

Ujedno je u tijeku i provjera cijepnog statusa svih djelatnika Dječjih vrtića Dubrovnik, a preporuke su podložne promjenama sukladno razvoju situacije i novim informacijama koje prikupljaju, obavještavaju iz Dječjih vrtića.   

Dosad je potvrđeno osam slučajeva oboljelih od ospica od kojih su većina djelatnici Opće bolnice Dubrovnik koji su bili u kontaktu s prvi zaraženim krajem svibnja, 34-godišnjakom iz Stona.    

26. travanj 2024 03:38