StoryEditorOCM
DubrovnikKREATIVNA ČETVRT I GRADILIŠTE

ŽIVO U LAZARETIMA Kreće obnova lađa bivše karantene

Piše DV
15. svibnja 2018. - 11:27

Nastavlja se obnova Lazareta, kompleksa bivše dubrovačke karantene koja udomljuje brojne kulturne ustanove i udruge. Iz gradske uprave potvrđuju kako su otpočeli radovi na osmoj, devetoj i desetoj lađi ovoga kompleksa, za što je novac osiguran uz projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika" koji je nedavno dobio i voditelja, dizajnera i umjetnika dubrovačkih korijena Pera Mrnarevića.

Na aktualne obnoviteljske zahvate obnove triju lađa utrošit će se 20,6 milijuna kuna, dok je za cjelokupni projekt oživljavanja Lazareta rezerviran 31 milijun kuna. Ostatak novca ide za opremanje ostalih lađa, te razvitak budućih programa partnera.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Alfa plan građenje, Građevinar Quelin i Con-Teh. Očekuje se da će radovi završiti do kraja ove godine.

S obzirom na približavanje srca turističke sezone, s izvoditeljima radova je dogovoreno kako će se osnovna doprema obavljati od 5 do 8 sati kako bi se izbjegle gužve, koje su ipak moguće jer je plato Ploča frekventno prometno područje s taksi stajalištima, pretovarnom zonom za kariće i autobusnim stajalištem Libertasa.

Radovi koji slijede rezultat su u travnju potpisanog ugovora o obnovi triju lađa, gdje je kroz javnu nabavu posao dobila zajednica ponuditelja, dubrovačkih tvrtki.

- Ovo je jedinstven primjer obnove gdje se prvi put baština obnavlja novcima iz Europske unije, a posebno je važno da se obnavlja dubrovačkom pameću – naglasio je tom prIgodom gradonačelnik Mato Franković.


 

26. travanj 2024 14:50