StoryEditorOCM
DubrovnikDISLIKE ZA NASILJE

Održana tribina o nasilju i ovisnostima među mladima

Piše PSD.
18. travnja 2018. - 15:40

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je održana javna tribina pod nazivom 'Nasilje i ovisnost među mladima' , a u organizaciji udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.
Na tribini su govorili djelatnici Centra za socijalnu skrb Dubrovnik i bivša ministrica socijalne politike Bernardica Juretić-Rožman, a upućena je i zajednička poruka "ne nasilju i ovisnosti". Na tribini je istaknuto kako su nasilje i ovisnosti među mladima u porastu, a sve češće se populariziraju putem društvenih mreža.
Denis Pavela iz udruge Sigurnost u prometu Dubrovnika rekao je kako je poruka tribine 'Dislajkajmo nasilje i ovisnost' , te istaknuo kako je o ovim temama potrebno što više govoriti.
no aktualizirati i raspravljati o navedenim problemima.
- Važno je djecu učiti kako izbjeći nasilje, ali i kako se nositi s time te kako ga ne činiti. Nasilje dolazi najčešće kao dio naučenog ponašanja jer djeca gledaju stvarnost oko sebe i onda to ponavljaju - rekla je Hrvojka Laušić Ramljak iz Centra za socijalnu.
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kao izaslanik ministarstva poručio je da država dobro radi posao donošenjem zakona i pravilnika, no naglasio je da je provedba dvojbena, a nekadašnja voditeljica Zajednice Susret Bernardica Juretić istaknula je kako su mladi produkt onoga što smo mi odradili kao društvo jer da oni ne vide nasilje oko sebe sigurno ga ne bi činili.

26. travanj 2024 13:31