StoryEditorOCM
DubrovnikDRŽAVNA IMOVINA MIJENJA VLASNIKA

MINISTAR GORAN MARIĆ POTVRDIO Villa Čingrija i Kaboga idu Gradu

20. ožujka 2018. - 15:12

Ministar državne imovine RH Goran Marić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković potpisali su danas ugovor o kupoprodaji Ville Čingrija. Ugovor je vrijedan 17,51 milijuna kuna, a nakon potpisa ugovora ministar Marić je gradonačelniku uručio i poruku o darovanju suvlasničkog dijela države, odnosno Republike Hrvatske, ljetnikovca Bunić - Kaboga na Batahovini Gradu Dubrovniku.

-Jednu ideju doveli smo do kraja i ovo je prekretnica po pitanju povrata državne imovine Gradu Dubrovniku kako bi se ona oplemenila. To je bila intencija i nekih bivših gradskih uprava ali je nisu uspjeli do kraja ostvariti. Grad je iskoristio pravo prvokupa, a svjedoci smo da je ovo Ministarstvo, uz darivanje suvlasničkog dijela Kaboge lokalnoj samoupravi predalo i tvrđavu na Prevlaci. Postoji još nekoliko nekretnina koje je gradska uprava zatražila od RH, i vjeruje da ćemo uskoro i to riješiti - rekao je Franković.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić je čestitao gradonačelniku i ministru na potpisu ugovora:
- Zasluga ide i Ministarstvu koje je pristupilo novom modelu raspolaganja državnom imovinom radi stavljanja u funkciju razvoja i za potrebe građana - kazao je Dobroslavić.

Obrativši se predstavnicima medija, ministar Marić je naglasio kako je sretan što svjedoči potpisu ugovora za Villu Čingriju kao kulturnog dobra:
- Nadam se da će se vila uklopiti u potrebe dubrovačke gradske uprave. Vjerujem da će se Čingrija jednog dana prenamjeniti za javnu scvrhu - istaknuo je ministar. Novinari su doznali kako je jedna od namjera Grada Dubrovnika pretvoriti Čingriju u centar izvrsnosti.

Što se ljetnikovca Kaboga tiče, vrijednost darovanog dijela je 21,13 milijuna kuna. Goran Marić je naglasio kako će odsad župan biti koordinator svih aktivnosti na najboljoj mogućoj aktivaciji državne imovine za potrebe lokalne samouprave.
 

26. travanj 2024 10:54