StoryEditorOCM
DubrovnikZAHTJEVI SRĐEVACA I UDRUGE KORISNIKA PARKIRALIŠNIH USLUGA

Sanitat od 2014. ovršio gotovo 3,5 milijuna kuna na nezakonitoj odluci. Hoće li građani dobiti novac natrag?

Piše DV
14. ožujka 2018. - 17:14

Tri su kategorije građana Dubrovnika oštećene zbog ovršnih postupaka pokrenutih po ukinutoj gradskoj odluci o naplati parkirališa. O tome su danas predstavnici liste Srđ je Grad razgovarali s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Osim onih korisnika parkirališta protiv kojih je pokrenuta ovrha i za koje su iz gradskog poduzeća Sanitat najavili obustavu postupka, a riječ je o ukupno 936.124,95 kuna, tu su i građani koji su uplate već izvršili. 

- Za one postupke u kojima su naši građani bili ovršeni temeljem ukinute Odluke, predstavnici KLGB Srđ je Grad predložili su gradonačelniku da se mora pronaći način kako da ovršenu imovinu vratimo ovršenicima. Gradonačelnika se upoznalo s činjenicom da je u periodu 2009. do 2014. bilo provedeno 877 ovršnih postupaka, a u periodu od 2014. do danas čak 1203 postupka i da se za samo ovo posljednje ovrhom uprihodilo čak 3.484.120,66 kuna - priopćili su srđevci nakon sastanka s gradonačelnikom. 

Nadalje, tražili su da se obeštete i oni građani koji su uredno plaćali kazne, a koje su temeljene na nezakonitoj Odluci.

- Svjestan da je naslijedio probleme kriminalnog ponašanja bivše vlasti, gradonačelnik je pokazao pozitivan interes rješavanju ovog velikog problema, te je na sastanku obećao da će problem prezentirati pravnoj službi Grada Dubrovnika, a na sastanku koji bi se trebao održati sljedeći tjedan, predstavnicima liste Srđ je Grad bit će prezentirani stavovi pravne službe Grada Dubrovnika. Vjerujemo da će se pokazati pozitivni pomaci i da će Grad Dubrovnik pronaći način da se ispravi ova velika nepravda u kojoj će građanima biti vraćeno ono što im po moralnom i zakonskom pravu pripada, a da Sanitatatovo poslovanje neće eventualno biti ugroženo - kažu iz Srđ je Grad.

O pitanju ovršnih postupaka nad građanima Dubrovnika od strane gradskog poduzeća Sanitat oglasio se i Mario Miletić, predsjednik Hrvatske udruga korisnika parkirališnih usluga. Kaže kako su ispunili svoj prvi cilj - ukidanje postojećih ovršnih postupaka temeljem rješenja Visokog upravnog suda o Odluci o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku. Sljedeće što žele se susret s gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Udruzi su se, kaže Miletić, javili građani s upitima o kaznama koje su, u strahu od ovršnih postupaka, platili. 
"Danas smo zatražili sastanak sa Gradonačelnikom, da mu kao Udruga građana dodatno iznesemo činjenice i zamolbe, a sve s ciljem rješavanja nastalih problema, ali i osiguravanja budućeg poštivanja Zakona i propisa te prvenstveno, prava građana", stoji u priopćenju Marija Miletića.

26. travanj 2024 23:09