StoryEditorOCM
DubrovnikNA ZAHTJEV GRAĐANA

Iz arhitektonskog natječaja parka Gradac 'ispada' kafić

Piše SR
14. ožujka 2018. - 13:03

Šefica gradskog odjela za urbanizam, Jelena Lončarić izabrana je za predsjednicu Povjerenstva za verifikaciju programa provedbe arhitekstonsko-urbanističkog natječaja Park Gradac.

Sjednica Povjerenstva održana je prošli tjedan i na u vrlo kratkom zapisniku navodi se kako je Povjerenstvo odlučilo iz programa isključiti manji ugostiteljski objekt predviđen u parku Gradac, jer su to tražili građani. Uz Lončarić, na sastanku su bile članice Povjerenstva Olga Muratti, gradonačelnikova savjetnica, i Orlanda Tokić, gradonačelnikova zamjenica.

Gradsko poduzeće Vrtčar još 2009. godine predstavio je Studiju krajobraznog uređenja parka Gradac, kojom su bila predviđena dva ugostiteljska sadržaja, na samom ulazu i na dnu šetnice, i to otvoreni šankovi sa stolovima i stolicama i vodenim zidom u pozadini. Studijom su predvidjeli i boćalište, sprave za rekreaciju starije populacije, trim staze, rekreacijsko penjanje, dječja igrališta, jedno od prirodnih materijala a drugo s igračkama najboljeg švedskog proizvođača prilagođenih djeci s posebnim potrebama, markirane staze za šetnju, izložbeni prostor s arheološkim eksponatima, itd.

"Ne smije se zaboraviti da je Gradac, jednako kao i povijesna jezgra, pod zaštitom UNESCO-a. U Gradac se ne smijemo upuštati na 'najamaterskiji' nego najprofesionalniji način", govorio je 2009. Bruno Šišić, krajobrazni arhitekt.

U aktualnom Povjerenstvu nema krajobraznog arhitekta, što je bila jedna od primjedaba na račun njegova sastavljanja. Njihova sljedeća sjednica je 13. ožujka.

27. travanj 2024 04:13