StoryEditorOCM
DubrovnikSANACIJA MJEŠOVITE ODVODNJE NA STRADUNU

Počeli "snimanje" i sanacija kanalizacije

23. veljače 2018. - 17:29

Djelatnici gradskog komunalnog poduzeća "Vodovod Dubrovnik d.o.o." počeli su s još klani najavljenom akcijom sanacije kanala mješovite odvodnje ispod kamenog pločnika Straduna. Radovi su počeli početkom tjedna a danas je na rasporedu bilo snimanje podzemlja, odnosno utvrđivanje u kolikoj je mjeri doista zatrpan taj odvodni kanal kojem, odmah potom, slijedi i čiščenje.

Dio sugrađana se požalilo kako "sve vonja ko pešsta" ali će se "strpiti, jer sve će proći, pa i to". Svi vjeruju da će podzemlje Straduna biti "protočnije" te će u slučaju obilnijih kiša kanal ubuduće bez teškoća "upiti" i odvesti do mora svu vodu. također, mnogi su sugovornici ukazali na nužnost buduće veće kontrole odlaganja ulja i masnoća kako se iz gradskog proračuna ne bi prečesto izdvajali novci za ovu svrhu. 

Kako je bilo na radilištu na kojem su danas bili radnici splitske tvrtke "Anafora d.o.o.", odnosno službenici njihova Hidrotest laboratorija sa specijalnom kamerom, možete se uvjeriti pregledom fotogalerije koju je načinio naš Željko Tutnjević.

26. travanj 2024 18:28