StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE NA IZJAVE DOGRADONAČELNICE OKO RASVJETE NA NUNCIJATI

HSS-OVCI SE PITAJU Kako je moguće da Grad nije nadležan za cestu koja je njegov sastavni dio?

Piše DV
12. veljače 2018. - 21:09

Rasvjeta na Nuncijati navela su dubrovački HSS na reakciju, posebno na izjave dogradonačelnice Orlande Tokić.
"Ponovno smo svjedoci kako Grad Dubrovnik po tko zna koji put izbjegava raditi svoj posao pozivajući se da nisu nadležni nad magistralom D8. Kako je moguće da Grad Dubrovnik nije nadležan za cestu koja je sastavni dio Grada, od mosta do vidikovca. Kako je moguće da nema ingerenciju nad cestom koja je ulaz i izlaz iz Grada? Ne zaboravimo još Ulice Put od Srđa, Lukše Beretića, Frane Čale i Matije Gupca koji isto imaju spoj sa magistralom D8, a taj dio magistrale je ulaz i izlaz iz Grada. Skretanje za Bosanku koje je u ljetnom periodu crna točka , potrebno je proširiti i staviti rasvjetni stup jer je skretanje opasno  jednako kao skretanje na Nuncijatu. Već odavno je Dubrovnik trebao imati osvjetljen ulaz i izlaz sa istoka i zapada kao što priliči jednom Gradu!

Kako je moguće da na istoj cesti D8 Općina Konavle završava  dva projekta pješačkog prijelaza gdje je Općina napravila projekt koji je poslan na Ministarstvo prometa i Ministarstvo unutarnjih poslova na suglasnost a Hrvatske ceste će samo projekt provesti u djelo!? Podsjetimo da je Općina Župa dubrovačka većim dijelom riješila ovaj problem pješačkih prijelaza na magistrali D8 gdje je uz pješački uredila i nogostup za pješake!

Prestanite obmanjivati građane i u sklopu ovlasti izradite projekt pješačke zebre sa nogostupom  pored ovih novih rasvjetnih tijela koje najavljujete na kritičnim dionicama D8 zbog sigurnosti djece i odraslih! Cjeloviti projekt o kojem se govori već godinama a koji uključuje kompletnu rekonstrukciju magistrale možda dočekaju naši unuci! Koliko još ljudskih života mora stradati?

Žalosno je da se u izjavi dogradonačelnice Tokić može iščitati poruka da će Grad osvijetliti dionice magistrale da bi djeca, odrasli i starci bili uočljiviji kad pretrčavaju neoznačenu cestu nadajući se da ih auto, kamion ili autobus neće udariti!  Koja se poruka šalje?" - zaključuju u priopćenju.

26. travanj 2024 21:24