StoryEditorOCM
DubrovnikZA VELIKE I MALE

OTVARANJE ZIMSKOG FESTIVALA Bogati dječji, glazbeni i zabavni programi

Piše PSD.
30. studenog 2017. - 15:51

Četvrti Dubrovački zimski festival otvara se u subotu, a tijekom prosinca, na više lokacija u staroj gradskoj jezgri i drugim dijelovima grada, donosi raznovrsne kulturne, zabavne, dječje i gastronomske programe.
Na radost najmlađih, popularni zlatni medo sa Straduna, ove će godine dobiti svoj park u Pilama, a stigla je i prava festivalska maskota koja će sudjelovati u dječjim programima poput druženja s mrazicama, vilenjacima i likovima iz bajki, igara po starinski, pričanja bajki, crtanja Djedu i brojnih drugih programa. Na Stradun stiže i Medova seka i to već sutra, 1. prosinca u 18 sati.

Djeci je posvećen i program u Uvali Lapad, gdje je smješteno klizalište koje će biti otvoreno na teniskim terenima prvog dana festivala, 2. prosinca u 15 sati uz program na ledu koji će prirediti Plesni studio Lazareti. Uslijedit će prigodna radionica izrade božićnih ukrasa i kićenja bora pokraj fontane u Uvali Lapad. Radno vrijeme klizališta na teniskim terenima u Uvali Lapad je svakim danom od 9 do 22 sata.

U večernjem dijelu programa, ispred Dubrovačke katedrale, gdje će ove godine biti smješten adventski vijenac, u subotu će se u 19:30 sati upaliti prva adventska svijeća – svijeća nade, a paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete uz Dubrovačku kolendu, čime će zasjati gotovo tisuću svjetlosnih elemenata, u 20:30 sati započet će bogat program Dubrovačkog zimskog festivala. Odmah potom, na Stradunu će u 21 sat nastupiti Gibonni.

Na otvaranju festivala prisustvovat će i Medo, maskota festivala, koji će već sljedećeg dana, biti na dvije nove festivalske lokacije – ujutro u Medovom parku u Pilama, a od 15 sati u Mokošici, koja će ove godine posebno zasjati u blagdanskom ruhu. Nedjeljna popodneva za vrijeme Adventa u Novoj Mokošici bit će obogaćena raznovrsnim glazbenim i dječjim programima na igralištu pokraj caffe bara Kiss. Prve adventske nedjelje tamo će se održati pričaonica prigodnih blagdanskih priča i radionica o sv. Nikoli, a iz Medovog parka u Pilama tamo će veselim XMAS busom stići i Plesni studio Lazareti i Udruga Le Petit Festival du Théâtre, nakon čega će, u 17:30 koncert održati dubrovački bend Teatar.

Nedjeljno jutro u Gradu bit će u znaku klapske pjesme, koja će se od 10 sati ujutro u izvedbi klape Kaše, pronijeti od Brsalja, preko Gundulićeve poljane, sve do Prijekoga. Navečer će, od 20 sati, u taj đir krenuti Trio Laus.
 

27. travanj 2024 00:13