Županija Dubrovnik

RADNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA ORUŽANIH SNAGA

Povodom obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika

RADNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA ORUŽANIH SNAGA

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marieta Hladilo i zamjenica župana Žaklina Marević održali su radni sastanak s načelnikom glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom - pukovnikom Mirkom Šundovom, zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice admiralom Predragom Stipanovićem i pukovnikom Darkom Podrugom.

Tema održanog sastanka bilo je obilježavanje velike 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske koje će se upriličiti u listopadu ove godine.

Na održanom sastanku jednoglasno je istaknuto kako će se ova obljetnica dostojanstveno obilježiti dvodnevnim programom koji će osim tradicionalnog obilježavanja uključivati svečano postrojavanje postrojbi Hrvatske vojske u luci Gruž po uzoru na svečano postrojavanje koje upriličeno 29. listopada 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao na oslobođeno dubrovačko i hrvatsko tlo.

Osim svečanog postrojavanja, na održanom sastanku usuglašene su i druge sastavnice slavljeničkog programa, pa će tako između ostaloga biti organiziran i mimohod postrojbi Hrvatske vojske povijesnom jezgrom Dubrovnika te veliki koncert na kojemu će nastupiti neki od najboljih hrvatskih izvođača.

Dogovorena je i organizacija stručnog skupa koji za cilj ima pobliže upoznati javnost s konkretnim strategijama, pothvatima i operacijama koje je bilo potrebno poduzeti kako bi se oslobodio okupirani Dubrovnik.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako Grad Dubrovnik podržava i cijeni inicijativu Oružanih snaga Republike Hrvatske za organizaciju obilježavanja 25. godišnjice deblokade Dubrovnika te da Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za potrebnu pomoć oko realizacije.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije