StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća NL - Jug 18. kolo: pobjede Zadra i Viteza, poraz Primorca!

Piše Ivica GJERGJA
11. ožujka 2024. - 13:59

U ovom kolu sa gostovanja punog plijena vratili su se doma igrači Zadra (u srazu sa Slogom 0:4) i HV Posedarja (u srazu sa GOŠK Kaštelima 1:2), dok je Primorac doživio poraz od Zagore (3:0).

Zadrani su „vezali“ posljednje tri pobjeda, a u osam odigranih utakmica sedam pobjeda i nastavili uspješan niz te su zasluženo na prvom mjestu. Njihovu moć na svojem igralištu u Mravincima osjetili su i doživjeli igrači Sloge, koja je dobro posložena momčad, no šaptom su pali primivši četiri zgoditka. Zadar „radi svoj posao“ igra dobro, a „proizvod“ takve igre su pobjede i držanje prvog mjesta na ljestvici lige. Trenutno ima tri boda više od Zagore. Sama igra sa Slogom u prvom dijelu odvijala se i protiv i jakog vjetra, teren je bio težak i raskvašen, no sve je došlo na svoje s prvim zgoditkom koga je postigao kapetan Muić u 39. minuti. Kada je „probijen led“ redali su se još tri za miran nastavak igre i velike pobjede. Zadar je bio dominantan, upravo onakav kakav traži da bude na terenu njihov trener Marin Oršulić, rastrčani, efikasni i pobjednički.

– Uvjeti za igru na utakmici bili su jako teški, toliko je puhalo da smo razmišljali može li se uopće igrati. Međutim, podloga je bila jako dobra. Fizički i taktički smo bili na pravoj razini, igrači su se držali svega što smo dogovorili i rezultat nije izostao. Muić je zabio u pravo vrijeme, u drugom poluvremenu smo brzo povećali vodstvo i rutinski priveli utakmicu kraju, kazao je trener Zadra Marin Oršulić.

ZAGORA – PRIMORAC 3:0

Nakon dobrog početka u natjecanju te osvajanja bodova doma tri na gostovanju jedan, Primorac je u Unešiću doživio poraz od tri zgoditka sa Zagorom. Naime, očekivan je istinski derbi no nije se dogodio jer je trostruki strijelac Ivan Krajina već u petoj minuti svladao vratara Primorca Stojanova. Taj igrač se profilirao u igrača susreta, bilo ga je po cijelom terenu, a zgodici su mu „navika“ bez kojih ne može. Nisu mu mogli ništa gostujući obrambeni igrači, hrvali su se no on i Gabrić su bili nezaustavljivi. Ništa nije izgubljeno za Biograđane, sigurno je da će u sljedećim susretima trener Leo Šarić znati pronaći pobjedničku momčad.

-Što reći namjerili smo se na boljeg u današnjoj utakmici, kojemu je sve polazilo za nogom. Njihov igrač Krajina bio je

nezaustavljiv, a od 40. minute susreta smo igrali sa igračem manje i to nas je poremetilo. Idemo dalje ništa nije izgubljeno osim ova tri boda, kazao nam je trener Primorca Leo Šarić.

GOŠK KAŠTELA – HV POSEDARJE 1:2

Ivan Šimurina, trener HV Posedarja, onakav kakav je bio kao igrač – ostavljao srce na terenu, takav je i u vođenju momčadi u ulozi trenera. Pravičan, no zahtjevan i što je najvažnije u ulozi trenera analitičan do krajnjih granica. Izanalizirao je odlično igru GOŠK Kaštela, postavio lijepu zamku i udijelio im na njihovu terenu dva zgoditka za pobjedu svog Viteza i tri nova boda koji su njegov tim digli na ljestvici. Domaćini su imali vodstvo, no u samo posljednjih deset minuta su Vitezovi prvo poravnali rezultat na 1:1 Zebić u 82, da bi 1:2 konačni rezultat postavio Sušić u 90+3 – sudačkoj nadoknadi. Lijep skor od kad je počelo ligaško prvenstvo ima Vitez od 33 boda na četvrtom mjestu ljestvice.

- Što vam reći za ovo su sve što dobro radimo „krivi“ moji igrači. Bili su u utakmici sa GOŠK-om sto posto, svi su dali svoj obol ovoj pobjedi, idemo dalje u nova bodovna dostignuća tijekom natjecanja u ligi, kazao je Šimurina.

Redoslijed na ljestvici: Prvi Zadar 41, četvrti Hrvatski vitez Posedarje 33, peti Primorac 32 boda.

Sljedeće 19. kolo igraju: Zadar – GOŠK Kaštela, Hrvatski vitez – Neretvanac, Zmaj – Primorac.

 

27. travanj 2024 21:46