StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPRVO SLIJETANJE U LIPNJU

Izravan let od Dubrovnika do Budimpešte, prvi nakon 13 godina

Piše DV
29. studenog 2019. - 11:54
Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina bit će povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja, javljaju iz Hrvatske trističke zajednice. Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti predstavio je povećanje postojećih te uvođenje novih letova ove aviokompanije u 2020. godini te objavio dobru vijest za dubrovačke turističke radnike.

„Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina. Siguran sam kako će ovaj let u našu zemlju privući još veći broj uvijek nam dragih mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U dosadašnjem dijelu godine, s mađarskog tržišta ostvarili smo oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja, što je rast od tri posto.

Prvi let Budimpešta - Dubrovnik najavljen je za 7. lipnja 2020. Zrakoplovi tipa Embraer letjet će u sedam sati iz Budimpešte nedjeljom, let će trajati sat i 15 minuta, a polazak iz Dubrovnika predviđen je istoga dana u 8,55.

Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020. godine, ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja. Letovi su već dostupni na web stranici LOT-a.
26. travanj 2024 09:38