Vijesti Turizam i gospodarstvo

Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu
Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“,najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu.U sklopu inicijative Valamar će zasaditi minimalno tisuću novih stabala godišnje usvojim destinacijama duž Jadranske obale.Ovom inicijativomValamar želi naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavan kriterij stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude u Hrvatskoj.

Već u 2019. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima bit će zasađeno više od tisuću stabala te više od 50 000 raznih sadnica poput visokih grmova i trajnica. Inicijativa će se nastaviti u narednom razdoblju u kojem Valamar namjerava posaditi barem 1,000 stabala godišnje te nastaviti intenzivnu brigu o zaštiti i obnovi autohtonih biljnih vrsta u svojim destinacijama. Osim sadnje drveća i bilja Valamar kontinuirano brine i o zdravlju postojećeg biljnog fonda koji uključuje preko 30,000 stabalana ukupnoj površini od 589 ha od Istre do Dubrovnika.

„Kaolider u turizmu u Hrvatskoj inicijativom 1,000 stabala Valamaradajemosvoj direktan doprinos u očuvanju okoliša i sredine u kojoj poslujemo i živimo.Imamo odgovornost dastvaramo novu vrijednost na način koji će za buduće generacije sačuvati i razvijati naše visoko vrijedne prirodne resurse.Prošle godine smo u Zeleni Valamar uložili oko 22 milijuna kuna, od čega gotovo 7 milijuna kuna samo u hortikulturu.Drago mi je također što se unaše akcije sadnje drveća rado uključuju i naši djelatnici“,istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Inicijativa „1,000 stabala Valamara“ nastavak je razvojaprograma društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar u sklopu kojeg Valamar već godinamasustavno provodiaktivnosti iz područja zaštite okoliša.Valamar koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime je u razdoblju od 2015. do 2019. smanjena emisija stakleničkih plinova za čak 65%. Uproteklih šest godina Valamar je ugradioi 5,200 četvornih metarasolarnih panela. Također, prošle je godine Valamar u potpunosti izbacio plastične slamke iz upotrebe u svojim hotelima i kampovima.

Valamar radi na podizanju ekološke svijesti gostiju, djelatnika i šire zajednice što uključuje i akcije čišćenja Jadranskog mora i priobalja, u kojima svake godinesudjeluju i brojne sportske udruge.U svim Valamarovim objektima uveden je i sustav upravljanja okolišem ISO14001, a 75% smještajnih jedinica u hotelima i ljetovalištima posjeduje i certifikat Travelife, što potvrđuje održivostposlovanja po najvišim međunarodnim standardima.Čak šest kampova Valamara ove je godine dobilo prestižni europski certifikat EU Ecolabel čime su uvršteni među najodrživija turistička ljetovališta u Europi.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije