StoryEditorOCM
DubrovnikREKORD ČETIRI DANA KASNIJE NEGO LANI

DUPLA SREĆA NA MEDENOM MJESECU Britanka Nelya milijunta posjetiteljica gradskih zidina

Piše DV
18. rujna 2019. - 19:21
Dubrovnik je donio sreću mladom bračnom paru Pearson iz Velike Britanije. Nelya je, u pratnji supruga Thomasa, proglašena u srijedu jubilarnom, milijuntom posjetiteljicom gradskih zidina, za što je nju i supruga Društvo prijatelja dubrovačke starine koje skrbi o gradskom fortifikacijskom sustavu, obasulo čestitkama i darovima.

Pearsonovi su Dubrovnik odabrali kao destinaciju za svoj medeni mjesec, a u panoramski obilazak zidina zaputili su se na Nelyiin prijedlog. I pogodili u sridu!

Simpatičnim Britancima predstavnici Društva prijatelja dubrovačke starine u izložbenim prostorima DPDS-a u Širokoj ulici darovali su suvenire, cvijeće i bocu vrhunskog vina.

- Nismo znali što se događa, mislili smo da je nešto pošlo krivo, ali na kraju smo bili oduševljeni – iznenađeno je rekla Nelya Pearson, na što je njezin suprug Thomas dodao kako je nagrada rezultat Nelyine inicijative za posjet gradskim 'mirima'.

U ime Malog vijeća DPDS-a zadovoljstvo posjetom jubilarnih turista izradio je član Maro Kapović. Dodao je kako milijunti posjetitelj ove godine stiže četiri dana kasnije nego prošle.

- To nije velika razlika. Mi očekujemo izvrsnu posjećenost u poezoni, tijekom listopada I studenog, te vjerujem kako će se prošlogodišnje brojke od 1,3 milijuna posjetitelja, ponoviti – izjavio je Kapović I dodao kako podaci o velikoj posjećenosti raduju zbog priljeva novca koje u Društvu koriste za inveasticije o očuvanje I zaštitu kulturne baštine na cijelom području bivše Dubrovačke Republike.

U tom smislu Kapović je komentirao I aktualnu cijenu od 200 kuna, koja se povisila upravo ove godine:

- Dubrovačke zidine zaslužuju takvu cijenu i brojke nam pokazuju da smo bili u pravu. Obvezali smo se da iduće dvije godine nećemo povećavati cijene, tako da neće biti promjena cijene. Vidimo da je ovakva odluka rezultirala boljom protočnošću zidina. Posjeti izletnika raspoređeni su tijekom cijeloga dana, tako da možemo biti zadovoljni zbog investicija koje nastavljamo i sljedeće godine - zaključio je, čestitajući britanskim slavodobitnicima, član Malog vijeća DPDS-a Maro Kapović.
27. travanj 2024 06:12