StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBRŽA I LAKŠA KUPOVINA KARATA UZ MOGUĆNOST REZERVACIJE SJEDALA

Jadrolinija uvela aplikaciju za kupovinu karata

Piše DV
28. svibnja 2019. - 10:37
Jadrolinija je predstavila mobilnu aplikaciju mJadrolinija koja će putnicima omogućiti lakšu i bržu kupovinu karata, bez gužve i čekanja u redu. Uz mJadrolinija aplikaciju mogu se jednostavno kupiti karte, provjeriti red plovidbe, a dostupne su i 24/7 servisne informacije o stanju u prometu. 

Također, Jadrolinija je po prvi put uvela mogućnost rezervacije mjesta na trajektu te su tako višesatna čekanja u kolonama prošlost, pogotovo kod putovanja na udaljene destinacije poput Visa. Ova je mogućnost uvedena sukladno direktivama i preporukama Europske unije, a trenutno je dostupna na ukupno devet Jadrolinijinih linija: Valbiska-Lopar, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat-Ist, Zadar-Brbinj, Zadar-Brašnj-Rava-Mala Rava, Šibenik-Zlarin-Obonjan-Kaprije-Žirje, Split-Vis, Trogir-Drvenik Veliki-Drvenik Mali, te Makarska-Sumartin, donosi hrturizam.hr.

Kako bi odgovorili na povećanu potražnju za brzobrodskim prijevozom, Jadrolinija uvodi sezonske katamaransku liniju Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split s najmodernijim katamaranom „Jelena“, kao i katamaransku liniju Split – Hvar. Jadrolinija tijekom ljetne sezone ima 600 polazaka brodova dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se 24 sata dnevno. Bijela flota Jadrolinije preveze godišnje preko 12 milijuna putnika i 3 milijuna vozila što je 80% godišnjeg broja svih prevezenih putnika i vozila u pomorskom prometu Republike Hrvatske, donosi hrturizam.hr.

U 2018. u odnosu na prethodnu godinu zabilježen je porast broja putnika od 150 000 tisuća (1,2%), dok broj vozila bilježi porast od 4,4%, ističu iz Jadrolinije, te dodaju kako je u 2018. godini prevezeno ukupno 12,3 milijuna putnika i 3 milijuna vozila. 
Dostupni podaci za razdoblje siječanj-travanj 2019. pokazuju kako se trend dobrih rezultata nastavlja te je zabilježen prosječni rast prometa od 5%.
26. travanj 2024 17:07