StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoHRVATSKA UDRUGA POSLOVNIH ŽENA IZABRALA

Najuspješnija poduzetnica je Mirna Lončar Stražičić

Piše DV
22. svibnja 2019. - 14:53
Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom od 2002. godine dodijeljuje priznanja najuspješnijoj poduzetnici, menadžerici i poduzetnici u socijalnom poduzetništvu.

Ove godine za najuspješniju menadžericu proglašena je Mirna Lončar Stražičić, predsjednica uprave „Ville Dubrovnik“ d.d. iz Dubrovnika. Mirna Lončar Stražičić je gotovo cijeli radni vijek posvetila radu u turizmu da bi 2011. godine postala predsjednica Uprave Ville Dubrovnik d.d. iz Dubrovnika, jednog od najekskluzivnijih i najnagrađivanijih hrvatskih boutique hotela koje je danas dio međunarodnog holdinga Dogus grupe.

Kako ističe - njezina je misija vrlo jednostavna – činiti svoje zaposlenike i goste sretnima, što na kraju dana čini i nju sretnom te uživa u svom poslu. Prilikom dobijanja nagrade Mirna Lončar Stražičić istaknula je:

-Zahvalna sam svim divnim ženama koje me okružuju u životu: svojim kćerima, majci, sestri, ostalim ženama u familiji, prijateljicama. Hvala zaposlenicima Ville Dubrovnik a posebno curama s posla.

Poduzetnica godine je Branka Babić, iz Splita, direktorica Infos d.o.o., dok je priznanje za socijalno poduzetništvo koje od ove godine nosi naziv Jadranke Radovanić, uručeno Katici Ercegović, osnivačici dječjeg vrtića „Osmijeh“ iz Šibenika.

U poslanom pripopćenju za mediji, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug naglašava kako želi i na ovaj način pridonijeti promociji poduzetništva žena, uputiti na važnost i izniman potencijal žena u poduzetništvu, poticati žene na ulazak u poduzetništvo te odati priznanje najuspješnijima, koje mogu poslužiti kao uzor ostalima.
26. travanj 2024 10:37