StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoSJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA DUBROVAČKO - NERETVANSKE ŽUPANIJE

Od početka godine ostvareno 43 posto više dolazaka, a noćenja 19 posto više

Piše dv; Foto: DNŽ
25. travnja 2019. - 17:45
Na danas održanoj sjednici Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije razgovaralo se, među ostalim, o tri turistička zakona koja su trenutno u fazi donošenja u Hrvatskom saboru. Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić istaknuo je kako su zakoni prošli sve potrebne procedure.
- Dosta toga će se promijeniti, ali neće biti narušen način rada i kredibilitet Turističkih zajednica. Zakon o članarinama u turističkim zajednicama jedan dio sadašnjih obveznika sada rasterećuje. To je mali iznos, ali je gesta kojom se rasterećuje njihovo poslovanje. Taj zakon ide na pojednostavljenje - rekao je Bakić te dodao kako se čekaju skore izmjene i Zakona o turističkim zajednicama te Zakona o turističkoj pristojbi.
Izneseni su i odlični turistički rezultati ostvareni od početka 2019. godine. Zabilježeno je 224 tisuće dolazaka što je povećanje od 43 posto i 566 tisuća noćenja što je 19 posto više nego lani.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako ZL bilježi osjetno povećanje broja putnika te kako je povećanje od početka godine 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Na sjednici je prihvaćena i Odluka o odobrenim potporama na Prijedlog Povjerenstva za potpore projekata prijavljenih na Javni poziv za potpore Hrvatske turističke zajednice za regionalna i lokalna događanja i na poziv Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije turističkim zajednicama za potpore događanjima u 2019. godini.
26. travanj 2024 11:30