StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKAŽU DA NAM TREBA ODRŽIVI LUKSUZNI TURIZAM

Što su Marević i ostali izaslanici radili u Baskijskom kulinarskom centru?

Piše DV
30. siječnja 2019. - 13:33
Zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić, predstavnici Regionalne agencije DUNEA i Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, posjetili su Baskijski kulinarski centar, u San Sebastijanu. Tamo ih je povelo Ministarstvo turizma, točnije državni tajnik Frano Matušić, a ostatak delegacije činili su i predstavnici ostalih regionalnih centara iz Splita, Opatije, Pule i Osijeka.

Razlog ovom putovanju u, kako kažu, jedan od najboljih kulinarskih centara na svijetu, priprema je projekta Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Na projektu surađuju Županija, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Grad Dubrovnik, partneri iz privatnog sektora te Baskijski kulinarski centar, pod vodstvom devet chefova koji zajedno imaju 15 Michelinovih zvjezdica. Provedbom projekta žele osigurati održivi razvoj luksuznog turizma naše Županije s posebnim naglaskom na enogastronomiju kroz proučavanje njezine standardizacije i izrazite društvene, kulturološke i simboličke vrijednosti, priopćili su iz županova ureda.

Za realizaciju projekta na raspolaganju je oko 75 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.
26. travanj 2024 07:48