StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMJERENJA I ANALIZE

Dubrovnik, Ston, Hvar, Novalja, Mali Lošinj i Rovinj u projektu CROSTO

Piše DV
30. studenog 2018. - 15:47
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić na 1. Godišnjoj konferenciji Hrvatskog opservatorija održivog razvoja turizma (CROSTO), održanoj jučer u Kući Europe u Zagrebu, predstavila je projekt „Poštujmo Grad“ (Respect the City).

Grad Dubrovnik postao je ove godine članom CROSTO projekta, kao jedna od odabranih pilot destinacija, uz Ston, Hvar, Novalju, Mali Lošinj i Rovinj. U praksi projekt prati održivost turizma na lokalnoj i regionalnoj razini, na način da lokalni koordinatori, uz potporu Instituta i Ministarstva, obavljaju mjerenja i analize brojnih pokazatelja kako bi usmjerili upravljanje i održivost turizma.

Tijekom dvodnevnog službenog boravka u Zagrebu, zamjenica Tepšić sudjelovala je i u radu Kongresa Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske, održanom u hotelu Sheraton Zagreb. U panel raspravi "Overtourism – Otvaranje s gradonačelnicima" govorila je o iskustvu prekomjernog turizma u Dubrovniku, mjerama koje su napravljene u posljednjih godinu i pol i izazovima koji su pred gradskom upravom u narednom razdoblju.
26. travanj 2024 23:57