Vijesti Turizam i gospodarstvo

FOKUS NA ZAPOSLENIKE

Valamaru nagrada za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava

FOKUS NA ZAPOSLENIKE
Valamar Riviera osvojila je nagradu Indeksa DOP-a za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava koju dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora. Ova vrijedna nagrada Valamaru je dodijeljena u okviru 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

„Društvena odgovornost u Valamaru integrirana je u strategiju razvoja i poslovanja, a poseban fokus ove godine bili su djelatnici čija posvećenost, odgovornost, inovativnost i rad predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha. Valamar je ove godine svim djelatnicima, sezonskim i stalnim, zajamčio minimalno neto primanje od 5,000 kuna, dok je prosječna plaća bila čak 27 % veća od prosjeka u turizmu. U Kuću Valamar, smještaj za zaposlenike, uložili smo do sada više od 60 milijuna kuna, razvili smo brojne sustave nagrađivanja, edukacije i programe za razvoj karijere. Sve to su pokazatelji koji brigu o zaposlenicima, priliku za napredovanje i uvjete rada stavljaju na prvo mjesto te se na takvu praksu nadograđuje i naša politika raznolikosti i zaštite ljudskih prava u širem smislu”, istaknula je potpredsjednica za poslovni razvoj, strateško upravljanje i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić.

Valamar je u 2018. godini proglašen i najpoželjnijim poslodavcem u turizmu u Hrvatskoj. U protekle je tri godine otvorio više od 2.300 novih radnih mjesta te je u vrhu ove sezone u Valamaru radilo više od 6.600 djelatnika.

Prema poslovnoj filozofiji Valamara uspjeh turizma počiva na razvoju održivog i društveno odgovornog poslovanja, uz istovremeno ulaganje i razvoj turističkog proizvoda, djelatnika i destinacija. Samo je prošle godine Valamar u područje društveno odgovornog poslovanja uložio 96 milijuna kuna.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učen...
Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku