StoryEditorOCM
PelješacOD 28. TRAVNJA DO 1. SVIBNJA

UŽITAK ZA NEPCE Idemo na Pelješac u vinsko carstvo! 

Piše PSD.
26. veljače 2018. - 14:01

Povodom manifestacije "Idemo na Pelješac u vinsko carstvo" koja će se održati na Pelješcu od 28 travnja do 1. svibnja 2018.godine, nakon prezentacije u Zagrebu održana je i druga vinska prezentacija u vine baru Guines u Sarajevu, gdje su gosti mogli uživali u gastronomskoj ponudi Pelješca te čuvenim vinima Plavac mali, Postup i Dingač. 

Matuškov Dingač, te vina PZ Putniković, PZ Janjina, PZ Dingač i PZ Postup, vina Bezek i Edivo uz sir iz maslinog ulja, hrostule i ušećerene bademe bili su užitak za nepce za svakog posjetitelja.
 
U razdoblju od 28.04. do 1.05. na Pelješcu je organizirana manifestacija "Idemo na Pelješac u vinsko carstvo", obilazak peljeških vinarija i degustacija Plavca malog. 

Prvi dan očekuje vas šetnja kroz vinograde plavca malog, seljačka marenda na guvnu uz muziku, folklor i natjecanje u kuhanju graha.

Drugi dan je organizirana šetnja Napoleonovom stazom od Stona do Ponikava te degustacija vina u ponikovskim vinarijama. Na Dračama na mulu vas očekuju vinari sa svojim vinima i školjkari sa kamenicama a u PZ Postup vas čeka pelješka janjetina s ražnja sa OPG Antunović iz Kune. Osim kušnje kvalitetnih i vrhunskih  vina članovi udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti potrudit će se se organizacijski obogatiti i vinsko turističku ponudu bogatim dodatnim sadržajem.

Nakon dobre zabave po vinarijama Pelješca 1. svibnja PD Sv. Ilija iz Orebića  organizira tradicionalni uspon na brdo Sveti Ilija.
 

24. travanj 2024 20:21