Vijesti Turizam i gospodarstvo

SKUPŠTINA U VALAMARU

Rekordna turistička godina za Dubrovačko-neretvansku županiju

SKUPŠTINA U VALAMARU

Sedma redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održala se danas u hotelu Valamar Lacroma.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je na početku da je turistička 2017. godina bila rekordna i iznimno uspješna, te da takav rezultat puno znači za blagostanje u županiji i novo zapošljavanje.

'Za odlične turističke rezultate zaslužni su svi aktori, jer da bi bili kvalitetni treba uložiti puno truda', poručio je Dobroslavić, te dodao da je i ova 2017. bila rekordna, a prema najavama s tržišta, očekuje se još jedna rekordna sezona.

Prema podacima sustava eVisitor, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je tijekom 2017. godine stvareno 1,9 milijuna dolazaka, što je 15 posto više nego lani, te 8,3 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego u 2016. godini.

Na Skupštini je bio i direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić koji je kazao da je ova godina bila iznimno uspješna, a može se očekivati i da će 2018. biti jednako dobra.

Prema podacima sustava eVisitor, hotelski smještaj s kapacitetom od 22 500 kreveta ostvario je gotovo 3,5 milijuna noćenja, što je 31 posto više nego lani, uz 154 dana zauzetosti, a domaćinstva su s kapacitetom od 44 tisuće kreveta ostvarila 3,3 milijuna noćenja, što je 18 posto više nego u 2016., uz 75 dana zauzetosti. Odnos noćenja u srpnju i kolovozu prema ostatku godine je 51 prema 49 posto, što pokazuje da se sezona produljila.

Najbrojniji su gosti iz Ujedinjenog Kraljestva s 1,5 milijuna noćenja.  Na Skupštini su jednoglasno prihvaćeni program rada i financijski plan za 2018. godinu u iznosu od 7,7 milijuna kuna. 

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije