StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPRILOG ARBITRAŽNOM SPORU

Zelena akcija oblijepila Grad plakatima protiv golfa

Piše DV
1. studenog 2017. - 14:07

Nakon što je Razvoj golf zbog zastoja investicije na Srđu pred arbitražnim sudom u Washingtonu aktivirao 500 milijuna eura vrijedan odštetni zahtjev protiv RH, dubrovačke su bilboarde i autobusne nadstrešnice Libertasa preplavili oglasi Zelene akcije.

Na nekim plakatima vidi se okrvavljena golferska palica, te se golf izjednačuje s reketomdok drugi pozivaju župana dubrovačko-neretvanskog Nikolu Dobroslavića da provede sudske odluke koje se tiču golf resorta na Srđu.

Po tužbi Zelene akcije na upravnom sudu u Splitu je, podsjetimo, u veljači ove godine poništena lokacijska dozvola za projekt golf resorta na Srđu. Ranije je Visoki upravni sud ukinuo i odluku o povećanju obuhvata projekta na Srđu sa 100 na 310 hektara, a poništeno je i rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš.

Investitori predvođeni izraelskim poslovnim čovjekom Aaronom Frenkelom pak smatraju da ih je zbog desetogodišnje opstrukcije projekta u koji su dosad uložili 130 milijuna eura, naša država dužna obeštetiti.

Vrijedi spomenuti i to da je izradu dubrovačkih plakata Zelena akcija sufinancirala novcem Europske unije i Vladina Ureda za udruge.

 

26. travanj 2024 01:38