Vijesti Turizam i gospodarstvo

KVALITETA ŽIVOTA UNUTAR POVIJESNE JEZGRE

Žalbe na buku iz „Troubadour Hard Jazz Cafea“

KVALITETA ŽIVOTA UNUTAR POVIJESNE JEZGRE

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas predstavnike građana koji žive na području Bunićeve poljane i s njima razgovarao o trenutačnoj situaciji na Poljani vezanoj uz rad ugostiteljskih objekata. Tom prigodom stanari Bunićeve poljane gradonačelniku su iznijeli probleme koje tijekom turističke sezone svakodnevno imaju s glasnom glazbom koja se iz ugostiteljskim objekata emitira, često i izvan vremena propisanog gradskom odlukom, a što se posebno odnosi na „Troubadour Hard Jazz Cafe“.

Gradonačelnik Franković je kazao kako je emitiranje odnosno izvođenje glazbe na javnim površinama moguće u periodu od 18:00 do 23:30 sati te je iznio stav kako će svi oni objekti koji se ne pridržavaju navedenih uvjeta biti sankcionirani,  a kao najveću kaznu naveo je oduzimanje korištenja javne površine na razdoblje jedne godine. Jednako će se postupiti i s vlasnicima onih objekata koji s emitiranjem glazbe na javnoj površini prestaju u 23,30 sati, ali nastavljaju u unutarnjim prostorima i to sa zvučnim kutijama okrenutim prema javnom prostoru.

Također, gradonačelnik Franković je ponovio kako odvijanje gospodarskih aktivnosti unutar povijesne jezgre ne smije biti nauštrb razine kvalitete života građana, a upravo postizanju optimalne ravnoteže između turizma i svakodnevnog života u budućem razdoblju posvetit će znatnu pažnju.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije