Vijesti Turizam i gospodarstvo

OBAVIJEST O DOLASCIMA BRODOVA NA KRUŽNOM PUTOVANJU

Danas sedam u subotu pet kruzera

OBAVIJEST O DOLASCIMA BRODOVA NA KRUŽNOM PUTOVANJU

Grad Dubrovnik obavještava građane da se danas, 10. kolovoza očekuje dolazak sedam brodova na kružnim putovanjima ukupnog kapaciteta 9.287 putnika, od toga tri broda s više od 2.000 putnika.

Brod AIDAblu tvrtke AIDA Cruises, kapaciteta 2.500 gostiju luku Gruž napušta danas u 16:00 sati, dok MSC Sinfonia s više od 2.600 putnika pristaje u 12:00 sati, a Costa Luminosa u 16:00 sati. Odlazak Sinfonie planiran je u 20:00 sati, a Coste tek idućeg dana, 11. kolovoza u 13:00 sati.

U petak, 11. kolovoza najavljen je dolazak dva broda: MSC Poesie i Celebrityja Constellation, ukupnog kapaciteta 5.151 putnika, dok se u subotu, 12. kolovoza očekuje dolazak 6.032 posjetitelja na pet brodova, od toga dva kapaciteta preko 2.000 putnika.

Uz oko 25.000 gostiju u hotelskom i privatnom smještaju, posebno tijekom današnjeg dana i petka ujutro očekuju se zastoji na ulazima u grad, gužve na prometnicama i veći pritisak pješačkog prometa na području povijesne jezgre i kontaktne zone.

Lučka uprava Dubrovnik stoga će i danas primjenjivati novi režim periodičnog „puštanja“ autobusa za shuttle prijevoz prema povijesnoj jezgri u intervalima, a sve nadležne službe Grada Dubrovnika, Sanitata Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika su u pripravnosti te će u koordinaciji poduzeti sve da se u kritičnom dobu dana stvaraju što manje gužve i zastoji u prometu.

Grad Dubrovnik zahvaljuje građanima na razumijevanju.

loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije