stdClass Object ( [id] => 644622 [title] => FOTO / ODRŽANA 14. DUBROVAČKA NOĆ MUZEJA Bilo je puno zabave, edukacije i druženja [alias] => foto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja [catid] => 355 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Završila je Noć muzeja! Dubrovačke galerijske i muzejske prostore ispunili su posjetitelji, posebno najmlađi. Vremenske prilike su idealne za obilazak izložbi. Ova popularna, kulturna i nacionalna manifestacija održala se po 15. put, 14. put u Dubrovniku. Ovogodišnja tema manifestacije bila je vezana uz dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880.

Dubrovački muzeji i Muzej ljubavnih priča

Svoje programe prijavilo je više od 200 sudionika, a među njim su svakako i dubrovačke javne ustanove u kulturi: Dubrovački muzeji (Kulturno-povijesni, Pomorski, Etnografski i Pomorski muzej), Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Dom Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik (Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika). Kao i lani, u manifestaciju se uključio Državni arhiv u Dubrovniku, ali je ovaj put povodom manifestacije svoja vrata otvorio i Muzej ljubavnih priča u Pilama koji je privukao veliki broj zainteresiranih, mnogima je prvi put da uopće posjećuju ovaj muzej posvećen ljubavi. 

Čitaonicom stripa “Intervju s Orlandom” i nagradnim kvizom za djecu od 10 do 12 godina, te radionicom bojanja za predškolce u Kneževu dvoru započela je 14. dubrovačka Noć muzeja. Muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija bio je voditelj oba programa bazirana na stripu kojeg je, u okviru obilježavanja 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa, prošle godine realizirala viša muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša.

Sukladno temi ovogodišnje Noći muzeja, bogat program Dubrovačkih muzeja bio je ispunjen predavanjima, radionicama i prezentacijama posvećenim velikim obljetnicama, a bit organizirana su i stručna vodstva kroz stalne postave te izložbu „Orlando – simbol slobode“.

U glazbenoj dvorani Kneževa dvora bila je mjesto održavanja niza zanimljivih predavanja. Uz 90. obljetnicu smrti Iva Vojnovića, kustos Dino Lokas predstavio je zbirku Kulturno-povijesnog muzeja koja sadrži predmete vezane uz život i djelo poznatog dubrovačkog i hrvatskog književnika. U sklopu predavanja polaznici Dramske grupe OŠ Marin Getaldić čitali su ulomke iz Dubrovačke trilogije.

O ljekarni Domus Christi u Dubrovniku, prvoj bolničkoj ljekarni na ovim prostorima, ujedno i prvoj ljekarni s pravom javnosti, govorila je kustosica Lucija Vuković. U svojoj dugoj povijesti, počevši od 1420. godine, bila je kultno mjesto zdravstvene kulture, ali i društvenog života grada. Vrijedna zbirka ljekarničkih vaza i opreme stare ljekarne od 1914. godine dio je fundusa Dubrovačkih muzeja. U predavanju je bilo riječi o stjecanju, očuvanju i prezentaciji ove vrijedne zbirke koja danas svoje mjesto ima u Kulturno-povijesnom muzeju u Kneževu dvoru te pruža široke mogućnosti interpretacije dubrovačke svakodnevice.

Povodom 600. obljetnice osnivanja ljekarne Domus Christi, u suradnji s Medicinskom školom organizirana je i radionica izrade prirodne kozmetike – balzama za usne. Radionicu je vodila nastavnica Sunčica Marčinko i učenice 2. razreda smjera Medicinska kozmetičarka.

Muzejski savjetnik Đivo Bašić je, u suorganizaciji s Društvom prijatelja otoka Lokruma, održao predavanje „Richard Lavljeg Srca i otok Lokrum“ u kojem je iznio cijeli niz zanimljivosti o Richardu i njegovom bogatstvu, putu u Svetu zemlju i brodolomu kraj Lokruma, navodnom poklonu za gradnju Katedrale te obavezama Dubrovčana koje su iz toga proistekle.

Posljednje u nizu predavanja, posvećeno prvoj arheologinji Dubrovačkih muzeja Spomenki Petrak, voditeljica Arheološkog muzeja Liljana Kovačić održala je u tvrđavi „Revelin“. Spomenka Petrak je, između ostaloga, šezdesetih godina prošlog stoljeća započela sustavna arheološka istraživanja jednog od najpoznatijih prapovijesnih arheoloških lokaliteta, pećine Gudnje kod Stona na Pelješcu. Njezini debeli kulturni slojevi nezaobilazni su u rješavanju razvitka od neolitika do kasnog brončanog doba na istočnoj jadranskoj obali i u njezinom zaleđu. U Revelinu je predstavljena i manja izložba dokumentacije koja prezentira tadašnje metode rada i vođenja arheološke dokumentacije.

Program Pomorskog muzeja također je posvećen bivšem djelatniku. Prezentacija posvećena obilježavanju 100. obljetnice rođenja prvog ravnatelja Pomorskog muzeja u Dubrovniku Josipa Luetića bila je dostupna tijekom cijele večeri. Hrvatski povjesničar Josip Luetić se u svojemu znanstvenoistraživačkom radu prvenstveno bavio pomorskom poviješću Dubrovačke Republike. Na mjesto ravnatelja novoosnovanog Pomorskog muzeja postavljen je 1949. i na toj funkciji ostao je sve do umirovljena 1984. Pod njegovim vodstvom Muzej se uspješno razvijao u muzeološkom, istraživačkom i znanstvenom smjeru. Luetićev doprinos hrvatskoj historiografiji i valorizaciji dubrovačkog pomorstva je iznimno velik i dragocjen.

Program Etnografskog muzeja obilježen je scenskim prikazom „Šareni svijet Grge Čvarka“ te dramskim uprizorenjem „U domu meštrinje Jelke“. „Šareni svijet Grge Čvarka“ su, povodom stogodišnjice rođenja istaknutog hrvatskog dječjeg književnika Ratka Zvrka rodom iz konavoskog sela Drvenik, osmislili kustos Ivica Kipre i profesorica hrvatskog jezika Jelena Sukurica. Program je namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima, a realizirali su ga polaznici Dramske sekcije Osnovne škole Cavtat.  

U povodu 145. obljetnice rođenja Jelke Miš, vrijedne donatorice Etnografskoga muzeja, kustosica Branka Hajdić je sa suradnicama Katarinom Dujaković, Nikom Lasić i Jelom Monković te uz sudjelovanje učenica O.Š. Lapad, polaznica „Male škole vezenja“ u organizaciji Društva „Baština“ Dubrovnik, uprizorila „živu sliku“ doma Jelke Miš. Gospođica Jelka, poznatija kao Meštrinja, podučavala je dubrovačke gospođe, djevojčice i one najmanje, pčelice, ručnim radovima, poglavito vezu. Neumornim terensko-istraživačkim i skupljačkim radom omogućila je osnivanje Etnografskog muzeja u Dubrovniku.

Državni arhiv u Dubrovniku i Dom Marina Dŕžića

Obilježavajući 500 godina Palače Sponza, Državni arhiv u Dubrovniku organizirao je otvaranje izložbe „Palača Sponza 1520.-2020.“ koja nudi prikaz arhivskih dokumenata, nacrta, fotografija i razglednica koje prate okolnosti gradnje, autorstvo i izvornu namjenu palače kao i brojne intervencije i adaptacije unutar objekta. Palača Sponza danas svoju primjerenu namjenu vezuje uz smještaj arhivskog gradiva iz bogate dubrovačke povijesti.

Također, priređena je i projekcija dva propagandna filma o Dubrovniku iz 1950.-tih, prodaja izdanja Državnog arhiva u Dubrovniku po prigodnim cijenama te je posjetiteljima omogućen uvid u originalne dokumente s izložbe u čitaonici Državnog arhiva u Dubrovniku.

U Domu Marina Držića organizirana je radionica za djecu „Držićeva putovanja“, za glazbeni dio večeri pobrinuli su se članovi ansambla Plazarius, moguće je kušati delicije iz Držićevog doba, a organizirana su i stručna vodstva kroz stalni postav Doma Marina Držića i izložbu "Procesija" umjetnika Petra Dolića. U Noći muzeja 2020.na sve artikle iz suvenirnice Doma Marina Držića bio je odobren popust od 30 posto.

Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik

Zaista veliki broj najmlađih posjetitelja okupio se u Prirodoslovnom muzeju gdje su organizirana stručna vodstva za djecu i odrasle. Okosnica programa bila je gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Komarci - najsmrtonosnije životinje na Zemlji" otvorena 29. siječnja. Tijekom radionice „Zanimljivosti o komarcima“ djeca su u kratkom i zanimljivom predavanju čuli mnoštvo zanimljivosti o komarcima i kukcima općenito. Promatrali su ih kroz mikroskop i učili o morfologiji kukaca. Kreativnost su pokazali u izradi edukativnih listića raznim likovnim tehnikama. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, a održan je i kviz znanja za najmlađe

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Noć muzeja započela je dječjom igraonicom / radionicom pod nazivom „Maslin kutak za djecu“ koja su se uz razne igre i crtanje uz vodstvo kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelene Tamindžija upoznali s likom i djelom Antuna Masle.

Potom je uslijedilo stručno vodstvo kroz izložbu ANTUN MASLE (1919.-1967.) retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja čiji je autor Igor Zidić, a posjetitelje je provela i upoznala s djelom ovog značajnog dubrovačkog umjetnika viša kustosica Galerije, doktorica znanosti Rozana Vojvoda, ujedno i kustosica organizatorica ove izložbe.

Također, u sklopu programa 19. manifestacije Festa 2020 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik u Umjetničkoj je galeriji Dubrovnik, održana tradicionalna DU ROCK PARADA na kojoj su svoje autorske pjesme domaćoj publici predstavili Bjelouška, Bogovi u radiju, Dapal, Lapadske tratinčice, Nianse, O'Hara, Quake 67, SFT.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika program Noći muzeja započeo je ART KVIZOM s tematikom moderne i suvremene umjetnosti, koji je odlična prilika za zabavu i "provjeru" znanja o umjetnosti, ali i za osvojiti zanimljive nagrade. Također, posjetitelji su tijekom cijele večeri mogli razgledati aktualnu izložbu Josipa Mijića „Život u kutiji“.

Program Noći muzeja u Atelijeru Pulitika započeo je dječjom likovnom radionicom s temom povijest Umjetničke galerije Dubrovnik u skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja, velike obljetnice hrvatskih muzeja. Radionicu je vodila akademska slikarica Lena Kramarić.

Tijekom Noći muzeja, Umjetnička galerija Dubrovnik ponudila je odabrane publikacije po cijeni od 10 kuna, čiji je cjelokupni prihod namijenjen Dječjem domu Maslina. Sve ostale publikacije u izdanju UGD, plakate i platnene torbe s logom UGD, prodaju se s popustom od 50 posto.

I ove godine, Libertas Dubrovnik sudjelovao je u ovom vrijednom projektu pa u noći s petka na subotu autobusi gradskog prijevoznika vozili su duže.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POSLJEDNJI DAN SIJEČNJA ZAVRŠIO U ZNAKU KULTURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2020-01-31 20:41:09 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-02-01 01:20:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-01-31 20:41:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2845 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 355 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture [menu-meta_keywords] => vijesti, kultura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/15813593961.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664021.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664152.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664283.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664424.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664555.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664696.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664827.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141664958.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/158141665089.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416652110.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416653411.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416654712.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416655913.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416657214.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416658515.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416659816.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416661117.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416662418.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416663619.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416664920.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416666221.jpg","\/images\/slike\/2020\/01\/31\/WEB\/1581416667622.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","k_15813593961_1280.jpg":"1280x1280","k_15813593961_1024.jpg":"1024x1024","k_15813593961_640.jpg":"640x640","k_15813593961_480.jpg":"480x480","k_15813593961_340.jpg":"340x340","k_15813593961_220.jpg":"220x220","o_15813593961_1280.jpg":"1280x853","o_15813593961_1024.jpg":"1024x682","o_15813593961_640.jpg":"640x426","o_15813593961_480.jpg":"480x320","o_15813593961_340.jpg":"340x226","o_15813593961_220.jpg":"220x146","h_15813593961_1280.jpg":"1280x854","h_15813593961_1024.jpg":"1024x683","h_15813593961_640.jpg":"640x427","h_15813593961_480.jpg":"480x320","h_15813593961_340.jpg":"340x227","h_15813593961_220.jpg":"220x147","pp_15813593961_1280.jpg":"1006x1280","pp_15813593961_1024.jpg":"805x1024","pp_15813593961_640.jpg":"503x640","pp_15813593961_480.jpg":"377x480","pp_15813593961_340.jpg":"267x340","pp_15813593961_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664021_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664021_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664021_640.jpg":"640x640","k_158141664021_480.jpg":"480x480","k_158141664021_340.jpg":"340x340","k_158141664021_220.jpg":"220x220","o_158141664021_1280.jpg":"1280x853","o_158141664021_1024.jpg":"1024x682","o_158141664021_640.jpg":"640x426","o_158141664021_480.jpg":"480x320","o_158141664021_340.jpg":"340x226","o_158141664021_220.jpg":"220x146","h_158141664021_1280.jpg":"1280x854","h_158141664021_1024.jpg":"1024x683","h_158141664021_640.jpg":"640x427","h_158141664021_480.jpg":"480x320","h_158141664021_340.jpg":"340x227","h_158141664021_220.jpg":"220x147","pp_158141664021_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664021_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664021_640.jpg":"503x640","pp_158141664021_480.jpg":"377x480","pp_158141664021_340.jpg":"267x340","pp_158141664021_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664152_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664152_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664152_640.jpg":"640x640","k_158141664152_480.jpg":"480x480","k_158141664152_340.jpg":"340x340","k_158141664152_220.jpg":"220x220","o_158141664152_1280.jpg":"1280x853","o_158141664152_1024.jpg":"1024x682","o_158141664152_640.jpg":"640x426","o_158141664152_480.jpg":"480x320","o_158141664152_340.jpg":"340x226","o_158141664152_220.jpg":"220x146","h_158141664152_1280.jpg":"1280x854","h_158141664152_1024.jpg":"1024x683","h_158141664152_640.jpg":"640x427","h_158141664152_480.jpg":"480x320","h_158141664152_340.jpg":"340x227","h_158141664152_220.jpg":"220x147","pp_158141664152_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664152_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664152_640.jpg":"503x640","pp_158141664152_480.jpg":"377x480","pp_158141664152_340.jpg":"267x340","pp_158141664152_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664283_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664283_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664283_640.jpg":"640x640","k_158141664283_480.jpg":"480x480","k_158141664283_340.jpg":"340x340","k_158141664283_220.jpg":"220x220","o_158141664283_1280.jpg":"1280x853","o_158141664283_1024.jpg":"1024x682","o_158141664283_640.jpg":"640x426","o_158141664283_480.jpg":"480x320","o_158141664283_340.jpg":"340x226","o_158141664283_220.jpg":"220x146","h_158141664283_1280.jpg":"1280x854","h_158141664283_1024.jpg":"1024x683","h_158141664283_640.jpg":"640x427","h_158141664283_480.jpg":"480x320","h_158141664283_340.jpg":"340x227","h_158141664283_220.jpg":"220x147","pp_158141664283_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664283_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664283_640.jpg":"503x640","pp_158141664283_480.jpg":"377x480","pp_158141664283_340.jpg":"267x340","pp_158141664283_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664424_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664424_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664424_640.jpg":"640x640","k_158141664424_480.jpg":"480x480","k_158141664424_340.jpg":"340x340","k_158141664424_220.jpg":"220x220","o_158141664424_1280.jpg":"1280x853","o_158141664424_1024.jpg":"1024x682","o_158141664424_640.jpg":"640x426","o_158141664424_480.jpg":"480x320","o_158141664424_340.jpg":"340x226","o_158141664424_220.jpg":"220x146","h_158141664424_1280.jpg":"1280x854","h_158141664424_1024.jpg":"1024x683","h_158141664424_640.jpg":"640x427","h_158141664424_480.jpg":"480x320","h_158141664424_340.jpg":"340x227","h_158141664424_220.jpg":"220x147","pp_158141664424_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664424_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664424_640.jpg":"503x640","pp_158141664424_480.jpg":"377x480","pp_158141664424_340.jpg":"267x340","pp_158141664424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664555_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664555_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664555_640.jpg":"640x640","k_158141664555_480.jpg":"480x480","k_158141664555_340.jpg":"340x340","k_158141664555_220.jpg":"220x220","o_158141664555_1280.jpg":"1280x853","o_158141664555_1024.jpg":"1024x682","o_158141664555_640.jpg":"640x426","o_158141664555_480.jpg":"480x320","o_158141664555_340.jpg":"340x226","o_158141664555_220.jpg":"220x146","h_158141664555_1280.jpg":"1280x854","h_158141664555_1024.jpg":"1024x683","h_158141664555_640.jpg":"640x427","h_158141664555_480.jpg":"480x320","h_158141664555_340.jpg":"340x227","h_158141664555_220.jpg":"220x147","pp_158141664555_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664555_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664555_640.jpg":"503x640","pp_158141664555_480.jpg":"377x480","pp_158141664555_340.jpg":"267x340","pp_158141664555_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664696_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664696_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664696_640.jpg":"640x640","k_158141664696_480.jpg":"480x480","k_158141664696_340.jpg":"340x340","k_158141664696_220.jpg":"220x220","o_158141664696_1280.jpg":"1280x853","o_158141664696_1024.jpg":"1024x682","o_158141664696_640.jpg":"640x426","o_158141664696_480.jpg":"480x320","o_158141664696_340.jpg":"340x226","o_158141664696_220.jpg":"220x146","h_158141664696_1280.jpg":"1280x854","h_158141664696_1024.jpg":"1024x683","h_158141664696_640.jpg":"640x427","h_158141664696_480.jpg":"480x320","h_158141664696_340.jpg":"340x227","h_158141664696_220.jpg":"220x147","pp_158141664696_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664696_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664696_640.jpg":"503x640","pp_158141664696_480.jpg":"377x480","pp_158141664696_340.jpg":"267x340","pp_158141664696_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664827_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664827_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664827_640.jpg":"640x640","k_158141664827_480.jpg":"480x480","k_158141664827_340.jpg":"340x340","k_158141664827_220.jpg":"220x220","o_158141664827_1280.jpg":"1280x853","o_158141664827_1024.jpg":"1024x682","o_158141664827_640.jpg":"640x426","o_158141664827_480.jpg":"480x320","o_158141664827_340.jpg":"340x226","o_158141664827_220.jpg":"220x146","h_158141664827_1280.jpg":"1280x854","h_158141664827_1024.jpg":"1024x683","h_158141664827_640.jpg":"640x427","h_158141664827_480.jpg":"480x320","h_158141664827_340.jpg":"340x227","h_158141664827_220.jpg":"220x147","pp_158141664827_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664827_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664827_640.jpg":"503x640","pp_158141664827_480.jpg":"377x480","pp_158141664827_340.jpg":"267x340","pp_158141664827_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141664958_1280.jpg":"1280x1280","k_158141664958_1024.jpg":"1024x1024","k_158141664958_640.jpg":"640x640","k_158141664958_480.jpg":"480x480","k_158141664958_340.jpg":"340x340","k_158141664958_220.jpg":"220x220","o_158141664958_1280.jpg":"1280x853","o_158141664958_1024.jpg":"1024x682","o_158141664958_640.jpg":"640x426","o_158141664958_480.jpg":"480x320","o_158141664958_340.jpg":"340x226","o_158141664958_220.jpg":"220x146","h_158141664958_1280.jpg":"1280x854","h_158141664958_1024.jpg":"1024x683","h_158141664958_640.jpg":"640x427","h_158141664958_480.jpg":"480x320","h_158141664958_340.jpg":"340x227","h_158141664958_220.jpg":"220x147","pp_158141664958_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141664958_1024.jpg":"805x1024","pp_158141664958_640.jpg":"503x640","pp_158141664958_480.jpg":"377x480","pp_158141664958_340.jpg":"267x340","pp_158141664958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_158141665089_1280.jpg":"1280x1280","k_158141665089_1024.jpg":"1024x1024","k_158141665089_640.jpg":"640x640","k_158141665089_480.jpg":"480x480","k_158141665089_340.jpg":"340x340","k_158141665089_220.jpg":"220x220","o_158141665089_1280.jpg":"1280x853","o_158141665089_1024.jpg":"1024x682","o_158141665089_640.jpg":"640x426","o_158141665089_480.jpg":"480x320","o_158141665089_340.jpg":"340x226","o_158141665089_220.jpg":"220x146","h_158141665089_1280.jpg":"1280x854","h_158141665089_1024.jpg":"1024x683","h_158141665089_640.jpg":"640x427","h_158141665089_480.jpg":"480x320","h_158141665089_340.jpg":"340x227","h_158141665089_220.jpg":"220x147","pp_158141665089_1280.jpg":"1006x1280","pp_158141665089_1024.jpg":"805x1024","pp_158141665089_640.jpg":"503x640","pp_158141665089_480.jpg":"377x480","pp_158141665089_340.jpg":"267x340","pp_158141665089_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416652110_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416652110_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416652110_640.jpg":"640x640","k_1581416652110_480.jpg":"480x480","k_1581416652110_340.jpg":"340x340","k_1581416652110_220.jpg":"220x220","o_1581416652110_1280.jpg":"1280x853","o_1581416652110_1024.jpg":"1024x682","o_1581416652110_640.jpg":"640x426","o_1581416652110_480.jpg":"480x320","o_1581416652110_340.jpg":"340x226","o_1581416652110_220.jpg":"220x146","h_1581416652110_1280.jpg":"1280x854","h_1581416652110_1024.jpg":"1024x683","h_1581416652110_640.jpg":"640x427","h_1581416652110_480.jpg":"480x320","h_1581416652110_340.jpg":"340x227","h_1581416652110_220.jpg":"220x147","pp_1581416652110_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416652110_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416652110_640.jpg":"503x640","pp_1581416652110_480.jpg":"377x480","pp_1581416652110_340.jpg":"267x340","pp_1581416652110_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416653411_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416653411_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416653411_640.jpg":"640x640","k_1581416653411_480.jpg":"480x480","k_1581416653411_340.jpg":"340x340","k_1581416653411_220.jpg":"220x220","o_1581416653411_1280.jpg":"1280x853","o_1581416653411_1024.jpg":"1024x682","o_1581416653411_640.jpg":"640x426","o_1581416653411_480.jpg":"480x320","o_1581416653411_340.jpg":"340x226","o_1581416653411_220.jpg":"220x146","h_1581416653411_1280.jpg":"1280x854","h_1581416653411_1024.jpg":"1024x683","h_1581416653411_640.jpg":"640x427","h_1581416653411_480.jpg":"480x320","h_1581416653411_340.jpg":"340x227","h_1581416653411_220.jpg":"220x147","pp_1581416653411_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416653411_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416653411_640.jpg":"503x640","pp_1581416653411_480.jpg":"377x480","pp_1581416653411_340.jpg":"267x340","pp_1581416653411_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416654712_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416654712_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416654712_640.jpg":"640x640","k_1581416654712_480.jpg":"480x480","k_1581416654712_340.jpg":"340x340","k_1581416654712_220.jpg":"220x220","o_1581416654712_1280.jpg":"1280x853","o_1581416654712_1024.jpg":"1024x682","o_1581416654712_640.jpg":"640x426","o_1581416654712_480.jpg":"480x320","o_1581416654712_340.jpg":"340x226","o_1581416654712_220.jpg":"220x146","h_1581416654712_1280.jpg":"1280x854","h_1581416654712_1024.jpg":"1024x683","h_1581416654712_640.jpg":"640x427","h_1581416654712_480.jpg":"480x320","h_1581416654712_340.jpg":"340x227","h_1581416654712_220.jpg":"220x147","pp_1581416654712_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416654712_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416654712_640.jpg":"503x640","pp_1581416654712_480.jpg":"377x480","pp_1581416654712_340.jpg":"267x340","pp_1581416654712_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416655913_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416655913_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416655913_640.jpg":"640x640","k_1581416655913_480.jpg":"480x480","k_1581416655913_340.jpg":"340x340","k_1581416655913_220.jpg":"220x220","o_1581416655913_1280.jpg":"1280x853","o_1581416655913_1024.jpg":"1024x682","o_1581416655913_640.jpg":"640x426","o_1581416655913_480.jpg":"480x320","o_1581416655913_340.jpg":"340x226","o_1581416655913_220.jpg":"220x146","h_1581416655913_1280.jpg":"1280x854","h_1581416655913_1024.jpg":"1024x683","h_1581416655913_640.jpg":"640x427","h_1581416655913_480.jpg":"480x320","h_1581416655913_340.jpg":"340x227","h_1581416655913_220.jpg":"220x147","pp_1581416655913_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416655913_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416655913_640.jpg":"503x640","pp_1581416655913_480.jpg":"377x480","pp_1581416655913_340.jpg":"267x340","pp_1581416655913_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416657214_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416657214_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416657214_640.jpg":"640x640","k_1581416657214_480.jpg":"480x480","k_1581416657214_340.jpg":"340x340","k_1581416657214_220.jpg":"220x220","o_1581416657214_1280.jpg":"1280x853","o_1581416657214_1024.jpg":"1024x682","o_1581416657214_640.jpg":"640x426","o_1581416657214_480.jpg":"480x320","o_1581416657214_340.jpg":"340x226","o_1581416657214_220.jpg":"220x146","h_1581416657214_1280.jpg":"1280x854","h_1581416657214_1024.jpg":"1024x683","h_1581416657214_640.jpg":"640x427","h_1581416657214_480.jpg":"480x320","h_1581416657214_340.jpg":"340x227","h_1581416657214_220.jpg":"220x147","pp_1581416657214_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416657214_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416657214_640.jpg":"503x640","pp_1581416657214_480.jpg":"377x480","pp_1581416657214_340.jpg":"267x340","pp_1581416657214_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416658515_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416658515_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416658515_640.jpg":"640x640","k_1581416658515_480.jpg":"480x480","k_1581416658515_340.jpg":"340x340","k_1581416658515_220.jpg":"220x220","o_1581416658515_1280.jpg":"1280x853","o_1581416658515_1024.jpg":"1024x682","o_1581416658515_640.jpg":"640x426","o_1581416658515_480.jpg":"480x320","o_1581416658515_340.jpg":"340x226","o_1581416658515_220.jpg":"220x146","h_1581416658515_1280.jpg":"1280x854","h_1581416658515_1024.jpg":"1024x683","h_1581416658515_640.jpg":"640x427","h_1581416658515_480.jpg":"480x320","h_1581416658515_340.jpg":"340x227","h_1581416658515_220.jpg":"220x147","pp_1581416658515_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416658515_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416658515_640.jpg":"503x640","pp_1581416658515_480.jpg":"377x480","pp_1581416658515_340.jpg":"267x340","pp_1581416658515_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416659816_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416659816_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416659816_640.jpg":"640x640","k_1581416659816_480.jpg":"480x480","k_1581416659816_340.jpg":"340x340","k_1581416659816_220.jpg":"220x220","o_1581416659816_1280.jpg":"1280x853","o_1581416659816_1024.jpg":"1024x682","o_1581416659816_640.jpg":"640x426","o_1581416659816_480.jpg":"480x320","o_1581416659816_340.jpg":"340x226","o_1581416659816_220.jpg":"220x146","h_1581416659816_1280.jpg":"1280x854","h_1581416659816_1024.jpg":"1024x683","h_1581416659816_640.jpg":"640x427","h_1581416659816_480.jpg":"480x320","h_1581416659816_340.jpg":"340x227","h_1581416659816_220.jpg":"220x147","pp_1581416659816_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416659816_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416659816_640.jpg":"503x640","pp_1581416659816_480.jpg":"377x480","pp_1581416659816_340.jpg":"267x340","pp_1581416659816_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416661117_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416661117_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416661117_640.jpg":"640x640","k_1581416661117_480.jpg":"480x480","k_1581416661117_340.jpg":"340x340","k_1581416661117_220.jpg":"220x220","o_1581416661117_1280.jpg":"1280x853","o_1581416661117_1024.jpg":"1024x682","o_1581416661117_640.jpg":"640x426","o_1581416661117_480.jpg":"480x320","o_1581416661117_340.jpg":"340x226","o_1581416661117_220.jpg":"220x146","h_1581416661117_1280.jpg":"1280x854","h_1581416661117_1024.jpg":"1024x683","h_1581416661117_640.jpg":"640x427","h_1581416661117_480.jpg":"480x320","h_1581416661117_340.jpg":"340x227","h_1581416661117_220.jpg":"220x147","pp_1581416661117_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416661117_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416661117_640.jpg":"503x640","pp_1581416661117_480.jpg":"377x480","pp_1581416661117_340.jpg":"267x340","pp_1581416661117_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416662418_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416662418_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416662418_640.jpg":"640x640","k_1581416662418_480.jpg":"480x480","k_1581416662418_340.jpg":"340x340","k_1581416662418_220.jpg":"220x220","o_1581416662418_1280.jpg":"1280x853","o_1581416662418_1024.jpg":"1024x682","o_1581416662418_640.jpg":"640x426","o_1581416662418_480.jpg":"480x320","o_1581416662418_340.jpg":"340x226","o_1581416662418_220.jpg":"220x146","h_1581416662418_1280.jpg":"1280x854","h_1581416662418_1024.jpg":"1024x683","h_1581416662418_640.jpg":"640x427","h_1581416662418_480.jpg":"480x320","h_1581416662418_340.jpg":"340x227","h_1581416662418_220.jpg":"220x147","pp_1581416662418_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416662418_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416662418_640.jpg":"503x640","pp_1581416662418_480.jpg":"377x480","pp_1581416662418_340.jpg":"267x340","pp_1581416662418_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416663619_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416663619_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416663619_640.jpg":"640x640","k_1581416663619_480.jpg":"480x480","k_1581416663619_340.jpg":"340x340","k_1581416663619_220.jpg":"220x220","o_1581416663619_1280.jpg":"1280x853","o_1581416663619_1024.jpg":"1024x682","o_1581416663619_640.jpg":"640x426","o_1581416663619_480.jpg":"480x320","o_1581416663619_340.jpg":"340x226","o_1581416663619_220.jpg":"220x146","h_1581416663619_1280.jpg":"1280x854","h_1581416663619_1024.jpg":"1024x683","h_1581416663619_640.jpg":"640x427","h_1581416663619_480.jpg":"480x320","h_1581416663619_340.jpg":"340x227","h_1581416663619_220.jpg":"220x147","pp_1581416663619_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416663619_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416663619_640.jpg":"503x640","pp_1581416663619_480.jpg":"377x480","pp_1581416663619_340.jpg":"267x340","pp_1581416663619_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416664920_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416664920_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416664920_640.jpg":"640x640","k_1581416664920_480.jpg":"480x480","k_1581416664920_340.jpg":"340x340","k_1581416664920_220.jpg":"220x220","o_1581416664920_1280.jpg":"1280x853","o_1581416664920_1024.jpg":"1024x682","o_1581416664920_640.jpg":"640x426","o_1581416664920_480.jpg":"480x320","o_1581416664920_340.jpg":"340x226","o_1581416664920_220.jpg":"220x146","h_1581416664920_1280.jpg":"1280x854","h_1581416664920_1024.jpg":"1024x683","h_1581416664920_640.jpg":"640x427","h_1581416664920_480.jpg":"480x320","h_1581416664920_340.jpg":"340x227","h_1581416664920_220.jpg":"220x147","pp_1581416664920_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416664920_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416664920_640.jpg":"503x640","pp_1581416664920_480.jpg":"377x480","pp_1581416664920_340.jpg":"267x340","pp_1581416664920_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416666221_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416666221_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416666221_640.jpg":"640x640","k_1581416666221_480.jpg":"480x480","k_1581416666221_340.jpg":"340x340","k_1581416666221_220.jpg":"220x220","o_1581416666221_1280.jpg":"1280x853","o_1581416666221_1024.jpg":"1024x682","o_1581416666221_640.jpg":"640x426","o_1581416666221_480.jpg":"480x320","o_1581416666221_340.jpg":"340x226","o_1581416666221_220.jpg":"220x146","h_1581416666221_1280.jpg":"1280x854","h_1581416666221_1024.jpg":"1024x683","h_1581416666221_640.jpg":"640x427","h_1581416666221_480.jpg":"480x320","h_1581416666221_340.jpg":"340x227","h_1581416666221_220.jpg":"220x147","pp_1581416666221_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416666221_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416666221_640.jpg":"503x640","pp_1581416666221_480.jpg":"377x480","pp_1581416666221_340.jpg":"267x340","pp_1581416666221_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_1581416667622_1280.jpg":"1280x1280","k_1581416667622_1024.jpg":"1024x1024","k_1581416667622_640.jpg":"640x640","k_1581416667622_480.jpg":"480x480","k_1581416667622_340.jpg":"340x340","k_1581416667622_220.jpg":"220x220","o_1581416667622_1280.jpg":"1280x853","o_1581416667622_1024.jpg":"1024x682","o_1581416667622_640.jpg":"640x426","o_1581416667622_480.jpg":"480x320","o_1581416667622_340.jpg":"340x226","o_1581416667622_220.jpg":"220x146","h_1581416667622_1280.jpg":"1280x854","h_1581416667622_1024.jpg":"1024x683","h_1581416667622_640.jpg":"640x427","h_1581416667622_480.jpg":"480x320","h_1581416667622_340.jpg":"340x227","h_1581416667622_220.jpg":"220x147","pp_1581416667622_1280.jpg":"1006x1280","pp_1581416667622_1024.jpg":"805x1024","pp_1581416667622_640.jpg":"503x640","pp_1581416667622_480.jpg":"377x480","pp_1581416667622_340.jpg":"267x340","pp_1581416667622_220.jpg":"173x220"}],"is_newer_import":true} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 355 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 319 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7648297 Threads: 2 Questions: 1621473879 Slow queries: 4816944 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111035770 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/vijesti/kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /dubrovnik/vijesti/kultura/foto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja-644622 [printLink] => /dubrovnik/vijesti/kultura/foto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja-644622?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POSLJEDNJI DAN SIJEČNJA ZAVRŠIO U ZNAKU KULTURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => FOTO / ODRŽANA 14. DUBROVAČKA NOĆ MUZEJA Bilo je puno zabave, edukacije i druženja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-20-22-14-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/15813593961.jpg [galleryCount] => 23 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/15813593961.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664021.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664152.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664283.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664424.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664555.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664696.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664827.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141664958.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/158141665089.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416652110.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416653411.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416654712.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416655913.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416657214.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416658515.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416659816.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416661117.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416662418.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416663619.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416664920.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416666221.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/31/WEB/1581416667622.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Završila je Noć muzeja! Dubrovačke galerijske i muzejske prostore ispunili su posjetitelji, posebno najmlađi. Vremenske prilike su idealne za obilazak izložbi. Ova popularna, kulturna i nacionalna manifestacija održala se po 15. put, 14. put u Dubrovniku. Ovogodišnja tema manifestacije bila je vezana uz dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880.

Dubrovački muzeji i Muzej ljubavnih priča

Svoje programe prijavilo je više od 200 sudionika, a među njim su svakako i dubrovačke javne ustanove u kulturi: Dubrovački muzeji (Kulturno-povijesni, Pomorski, Etnografski i Pomorski muzej), Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Dom Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik (Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika). Kao i lani, u manifestaciju se uključio Državni arhiv u Dubrovniku, ali je ovaj put povodom manifestacije svoja vrata otvorio i Muzej ljubavnih priča u Pilama koji je privukao veliki broj zainteresiranih, mnogima je prvi put da uopće posjećuju ovaj muzej posvećen ljubavi. 

Čitaonicom stripa “Intervju s Orlandom” i nagradnim kvizom za djecu od 10 do 12 godina, te radionicom bojanja za predškolce u Kneževu dvoru započela je 14. dubrovačka Noć muzeja. Muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija bio je voditelj oba programa bazirana na stripu kojeg je, u okviru obilježavanja 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa, prošle godine realizirala viša muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša.

Sukladno temi ovogodišnje Noći muzeja, bogat program Dubrovačkih muzeja bio je ispunjen predavanjima, radionicama i prezentacijama posvećenim velikim obljetnicama, a bit organizirana su i stručna vodstva kroz stalne postave te izložbu „Orlando – simbol slobode“.

U glazbenoj dvorani Kneževa dvora bila je mjesto održavanja niza zanimljivih predavanja. Uz 90. obljetnicu smrti Iva Vojnovića, kustos Dino Lokas predstavio je zbirku Kulturno-povijesnog muzeja koja sadrži predmete vezane uz život i djelo poznatog dubrovačkog i hrvatskog književnika. U sklopu predavanja polaznici Dramske grupe OŠ Marin Getaldić čitali su ulomke iz Dubrovačke trilogije.

O ljekarni Domus Christi u Dubrovniku, prvoj bolničkoj ljekarni na ovim prostorima, ujedno i prvoj ljekarni s pravom javnosti, govorila je kustosica Lucija Vuković. U svojoj dugoj povijesti, počevši od 1420. godine, bila je kultno mjesto zdravstvene kulture, ali i društvenog života grada. Vrijedna zbirka ljekarničkih vaza i opreme stare ljekarne od 1914. godine dio je fundusa Dubrovačkih muzeja. U predavanju je bilo riječi o stjecanju, očuvanju i prezentaciji ove vrijedne zbirke koja danas svoje mjesto ima u Kulturno-povijesnom muzeju u Kneževu dvoru te pruža široke mogućnosti interpretacije dubrovačke svakodnevice.

Povodom 600. obljetnice osnivanja ljekarne Domus Christi, u suradnji s Medicinskom školom organizirana je i radionica izrade prirodne kozmetike – balzama za usne. Radionicu je vodila nastavnica Sunčica Marčinko i učenice 2. razreda smjera Medicinska kozmetičarka.

Muzejski savjetnik Đivo Bašić je, u suorganizaciji s Društvom prijatelja otoka Lokruma, održao predavanje „Richard Lavljeg Srca i otok Lokrum“ u kojem je iznio cijeli niz zanimljivosti o Richardu i njegovom bogatstvu, putu u Svetu zemlju i brodolomu kraj Lokruma, navodnom poklonu za gradnju Katedrale te obavezama Dubrovčana koje su iz toga proistekle.

Posljednje u nizu predavanja, posvećeno prvoj arheologinji Dubrovačkih muzeja Spomenki Petrak, voditeljica Arheološkog muzeja Liljana Kovačić održala je u tvrđavi „Revelin“. Spomenka Petrak je, između ostaloga, šezdesetih godina prošlog stoljeća započela sustavna arheološka istraživanja jednog od najpoznatijih prapovijesnih arheoloških lokaliteta, pećine Gudnje kod Stona na Pelješcu. Njezini debeli kulturni slojevi nezaobilazni su u rješavanju razvitka od neolitika do kasnog brončanog doba na istočnoj jadranskoj obali i u njezinom zaleđu. U Revelinu je predstavljena i manja izložba dokumentacije koja prezentira tadašnje metode rada i vođenja arheološke dokumentacije.

Program Pomorskog muzeja također je posvećen bivšem djelatniku. Prezentacija posvećena obilježavanju 100. obljetnice rođenja prvog ravnatelja Pomorskog muzeja u Dubrovniku Josipa Luetića bila je dostupna tijekom cijele večeri. Hrvatski povjesničar Josip Luetić se u svojemu znanstvenoistraživačkom radu prvenstveno bavio pomorskom poviješću Dubrovačke Republike. Na mjesto ravnatelja novoosnovanog Pomorskog muzeja postavljen je 1949. i na toj funkciji ostao je sve do umirovljena 1984. Pod njegovim vodstvom Muzej se uspješno razvijao u muzeološkom, istraživačkom i znanstvenom smjeru. Luetićev doprinos hrvatskoj historiografiji i valorizaciji dubrovačkog pomorstva je iznimno velik i dragocjen.

Program Etnografskog muzeja obilježen je scenskim prikazom „Šareni svijet Grge Čvarka“ te dramskim uprizorenjem „U domu meštrinje Jelke“. „Šareni svijet Grge Čvarka“ su, povodom stogodišnjice rođenja istaknutog hrvatskog dječjeg književnika Ratka Zvrka rodom iz konavoskog sela Drvenik, osmislili kustos Ivica Kipre i profesorica hrvatskog jezika Jelena Sukurica. Program je namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima, a realizirali su ga polaznici Dramske sekcije Osnovne škole Cavtat.  

U povodu 145. obljetnice rođenja Jelke Miš, vrijedne donatorice Etnografskoga muzeja, kustosica Branka Hajdić je sa suradnicama Katarinom Dujaković, Nikom Lasić i Jelom Monković te uz sudjelovanje učenica O.Š. Lapad, polaznica „Male škole vezenja“ u organizaciji Društva „Baština“ Dubrovnik, uprizorila „živu sliku“ doma Jelke Miš. Gospođica Jelka, poznatija kao Meštrinja, podučavala je dubrovačke gospođe, djevojčice i one najmanje, pčelice, ručnim radovima, poglavito vezu. Neumornim terensko-istraživačkim i skupljačkim radom omogućila je osnivanje Etnografskog muzeja u Dubrovniku.

Državni arhiv u Dubrovniku i Dom Marina Dŕžića

Obilježavajući 500 godina Palače Sponza, Državni arhiv u Dubrovniku organizirao je otvaranje izložbe „Palača Sponza 1520.-2020.“ koja nudi prikaz arhivskih dokumenata, nacrta, fotografija i razglednica koje prate okolnosti gradnje, autorstvo i izvornu namjenu palače kao i brojne intervencije i adaptacije unutar objekta. Palača Sponza danas svoju primjerenu namjenu vezuje uz smještaj arhivskog gradiva iz bogate dubrovačke povijesti.

Također, priređena je i projekcija dva propagandna filma o Dubrovniku iz 1950.-tih, prodaja izdanja Državnog arhiva u Dubrovniku po prigodnim cijenama te je posjetiteljima omogućen uvid u originalne dokumente s izložbe u čitaonici Državnog arhiva u Dubrovniku.

U Domu Marina Držića organizirana je radionica za djecu „Držićeva putovanja“, za glazbeni dio večeri pobrinuli su se članovi ansambla Plazarius, moguće je kušati delicije iz Držićevog doba, a organizirana su i stručna vodstva kroz stalni postav Doma Marina Držića i izložbu "Procesija" umjetnika Petra Dolića. U Noći muzeja 2020.na sve artikle iz suvenirnice Doma Marina Držića bio je odobren popust od 30 posto.

Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik

Zaista veliki broj najmlađih posjetitelja okupio se u Prirodoslovnom muzeju gdje su organizirana stručna vodstva za djecu i odrasle. Okosnica programa bila je gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Komarci - najsmrtonosnije životinje na Zemlji" otvorena 29. siječnja. Tijekom radionice „Zanimljivosti o komarcima“ djeca su u kratkom i zanimljivom predavanju čuli mnoštvo zanimljivosti o komarcima i kukcima općenito. Promatrali su ih kroz mikroskop i učili o morfologiji kukaca. Kreativnost su pokazali u izradi edukativnih listića raznim likovnim tehnikama. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, a održan je i kviz znanja za najmlađe

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Noć muzeja započela je dječjom igraonicom / radionicom pod nazivom „Maslin kutak za djecu“ koja su se uz razne igre i crtanje uz vodstvo kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelene Tamindžija upoznali s likom i djelom Antuna Masle.

Potom je uslijedilo stručno vodstvo kroz izložbu ANTUN MASLE (1919.-1967.) retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja čiji je autor Igor Zidić, a posjetitelje je provela i upoznala s djelom ovog značajnog dubrovačkog umjetnika viša kustosica Galerije, doktorica znanosti Rozana Vojvoda, ujedno i kustosica organizatorica ove izložbe.

Također, u sklopu programa 19. manifestacije Festa 2020 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik u Umjetničkoj je galeriji Dubrovnik, održana tradicionalna DU ROCK PARADA na kojoj su svoje autorske pjesme domaćoj publici predstavili Bjelouška, Bogovi u radiju, Dapal, Lapadske tratinčice, Nianse, O'Hara, Quake 67, SFT.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika program Noći muzeja započeo je ART KVIZOM s tematikom moderne i suvremene umjetnosti, koji je odlična prilika za zabavu i "provjeru" znanja o umjetnosti, ali i za osvojiti zanimljive nagrade. Također, posjetitelji su tijekom cijele večeri mogli razgledati aktualnu izložbu Josipa Mijića „Život u kutiji“.

Program Noći muzeja u Atelijeru Pulitika započeo je dječjom likovnom radionicom s temom povijest Umjetničke galerije Dubrovnik u skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja, velike obljetnice hrvatskih muzeja. Radionicu je vodila akademska slikarica Lena Kramarić.

Tijekom Noći muzeja, Umjetnička galerija Dubrovnik ponudila je odabrane publikacije po cijeni od 10 kuna, čiji je cjelokupni prihod namijenjen Dječjem domu Maslina. Sve ostale publikacije u izdanju UGD, plakate i platnene torbe s logom UGD, prodaju se s popustom od 50 posto.

I ove godine, Libertas Dubrovnik sudjelovao je u ovom vrijednom projektu pa u noći s petka na subotu autobusi gradskog prijevoznika vozili su duže.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/kultura/foto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja-644622 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3afbac8d9b3374d000ce989931138fc2073763c5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=FOTO+%2F+ODR%C5%BDANA+14.+DUBROVA%C4%8CKA+NO%C4%86+MUZEJA+Bilo+je+puno+zabave%2C+edukacije+i+dru%C5%BEenja+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fvijesti%2Fkultura%2Ffoto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja-644622 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fvijesti%2Fkultura%2Ffoto-odrzana-14-dubrovacka-noc-muzeja-bilo-je-puno-zabave-edukacije-i-druzenja-644622 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POSLJEDNJI DAN SIJEČNJA ZAVRŠIO U ZNAKU KULTURE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) )
StoryEditorOCM
KulturaPOSLJEDNJI DAN SIJEČNJA ZAVRŠIO U ZNAKU KULTURE

FOTO / ODRŽANA 14. DUBROVAČKA NOĆ MUZEJA Bilo je puno zabave, edukacije i druženja

Piše PSD.
31. siječnja 2020. - 21:41

Završila je Noć muzeja! Dubrovačke galerijske i muzejske prostore ispunili su posjetitelji, posebno najmlađi. Vremenske prilike su idealne za obilazak izložbi. Ova popularna, kulturna i nacionalna manifestacija održala se po 15. put, 14. put u Dubrovniku. Ovogodišnja tema manifestacije bila je vezana uz dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880.

Dubrovački muzeji i Muzej ljubavnih priča

Svoje programe prijavilo je više od 200 sudionika, a među njim su svakako i dubrovačke javne ustanove u kulturi: Dubrovački muzeji (Kulturno-povijesni, Pomorski, Etnografski i Pomorski muzej), Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Dom Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik (Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika). Kao i lani, u manifestaciju se uključio Državni arhiv u Dubrovniku, ali je ovaj put povodom manifestacije svoja vrata otvorio i Muzej ljubavnih priča u Pilama koji je privukao veliki broj zainteresiranih, mnogima je prvi put da uopće posjećuju ovaj muzej posvećen ljubavi. 

Čitaonicom stripa “Intervju s Orlandom” i nagradnim kvizom za djecu od 10 do 12 godina, te radionicom bojanja za predškolce u Kneževu dvoru započela je 14. dubrovačka Noć muzeja. Muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija bio je voditelj oba programa bazirana na stripu kojeg je, u okviru obilježavanja 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa, prošle godine realizirala viša muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša.

Sukladno temi ovogodišnje Noći muzeja, bogat program Dubrovačkih muzeja bio je ispunjen predavanjima, radionicama i prezentacijama posvećenim velikim obljetnicama, a bit organizirana su i stručna vodstva kroz stalne postave te izložbu „Orlando – simbol slobode“.

U glazbenoj dvorani Kneževa dvora bila je mjesto održavanja niza zanimljivih predavanja. Uz 90. obljetnicu smrti Iva Vojnovića, kustos Dino Lokas predstavio je zbirku Kulturno-povijesnog muzeja koja sadrži predmete vezane uz život i djelo poznatog dubrovačkog i hrvatskog književnika. U sklopu predavanja polaznici Dramske grupe OŠ Marin Getaldić čitali su ulomke iz Dubrovačke trilogije.

O ljekarni Domus Christi u Dubrovniku, prvoj bolničkoj ljekarni na ovim prostorima, ujedno i prvoj ljekarni s pravom javnosti, govorila je kustosica Lucija Vuković. U svojoj dugoj povijesti, počevši od 1420. godine, bila je kultno mjesto zdravstvene kulture, ali i društvenog života grada. Vrijedna zbirka ljekarničkih vaza i opreme stare ljekarne od 1914. godine dio je fundusa Dubrovačkih muzeja. U predavanju je bilo riječi o stjecanju, očuvanju i prezentaciji ove vrijedne zbirke koja danas svoje mjesto ima u Kulturno-povijesnom muzeju u Kneževu dvoru te pruža široke mogućnosti interpretacije dubrovačke svakodnevice.

Povodom 600. obljetnice osnivanja ljekarne Domus Christi, u suradnji s Medicinskom školom organizirana je i radionica izrade prirodne kozmetike – balzama za usne. Radionicu je vodila nastavnica Sunčica Marčinko i učenice 2. razreda smjera Medicinska kozmetičarka.

Muzejski savjetnik Đivo Bašić je, u suorganizaciji s Društvom prijatelja otoka Lokruma, održao predavanje „Richard Lavljeg Srca i otok Lokrum“ u kojem je iznio cijeli niz zanimljivosti o Richardu i njegovom bogatstvu, putu u Svetu zemlju i brodolomu kraj Lokruma, navodnom poklonu za gradnju Katedrale te obavezama Dubrovčana koje su iz toga proistekle.

Posljednje u nizu predavanja, posvećeno prvoj arheologinji Dubrovačkih muzeja Spomenki Petrak, voditeljica Arheološkog muzeja Liljana Kovačić održala je u tvrđavi „Revelin“. Spomenka Petrak je, između ostaloga, šezdesetih godina prošlog stoljeća započela sustavna arheološka istraživanja jednog od najpoznatijih prapovijesnih arheoloških lokaliteta, pećine Gudnje kod Stona na Pelješcu. Njezini debeli kulturni slojevi nezaobilazni su u rješavanju razvitka od neolitika do kasnog brončanog doba na istočnoj jadranskoj obali i u njezinom zaleđu. U Revelinu je predstavljena i manja izložba dokumentacije koja prezentira tadašnje metode rada i vođenja arheološke dokumentacije.

Program Pomorskog muzeja također je posvećen bivšem djelatniku. Prezentacija posvećena obilježavanju 100. obljetnice rođenja prvog ravnatelja Pomorskog muzeja u Dubrovniku Josipa Luetića bila je dostupna tijekom cijele večeri. Hrvatski povjesničar Josip Luetić se u svojemu znanstvenoistraživačkom radu prvenstveno bavio pomorskom poviješću Dubrovačke Republike. Na mjesto ravnatelja novoosnovanog Pomorskog muzeja postavljen je 1949. i na toj funkciji ostao je sve do umirovljena 1984. Pod njegovim vodstvom Muzej se uspješno razvijao u muzeološkom, istraživačkom i znanstvenom smjeru. Luetićev doprinos hrvatskoj historiografiji i valorizaciji dubrovačkog pomorstva je iznimno velik i dragocjen.

Program Etnografskog muzeja obilježen je scenskim prikazom „Šareni svijet Grge Čvarka“ te dramskim uprizorenjem „U domu meštrinje Jelke“. „Šareni svijet Grge Čvarka“ su, povodom stogodišnjice rođenja istaknutog hrvatskog dječjeg književnika Ratka Zvrka rodom iz konavoskog sela Drvenik, osmislili kustos Ivica Kipre i profesorica hrvatskog jezika Jelena Sukurica. Program je namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima, a realizirali su ga polaznici Dramske sekcije Osnovne škole Cavtat.  

U povodu 145. obljetnice rođenja Jelke Miš, vrijedne donatorice Etnografskoga muzeja, kustosica Branka Hajdić je sa suradnicama Katarinom Dujaković, Nikom Lasić i Jelom Monković te uz sudjelovanje učenica O.Š. Lapad, polaznica „Male škole vezenja“ u organizaciji Društva „Baština“ Dubrovnik, uprizorila „živu sliku“ doma Jelke Miš. Gospođica Jelka, poznatija kao Meštrinja, podučavala je dubrovačke gospođe, djevojčice i one najmanje, pčelice, ručnim radovima, poglavito vezu. Neumornim terensko-istraživačkim i skupljačkim radom omogućila je osnivanje Etnografskog muzeja u Dubrovniku.

Državni arhiv u Dubrovniku i Dom Marina Dŕžića

Obilježavajući 500 godina Palače Sponza, Državni arhiv u Dubrovniku organizirao je otvaranje izložbe „Palača Sponza 1520.-2020.“ koja nudi prikaz arhivskih dokumenata, nacrta, fotografija i razglednica koje prate okolnosti gradnje, autorstvo i izvornu namjenu palače kao i brojne intervencije i adaptacije unutar objekta. Palača Sponza danas svoju primjerenu namjenu vezuje uz smještaj arhivskog gradiva iz bogate dubrovačke povijesti.

Također, priređena je i projekcija dva propagandna filma o Dubrovniku iz 1950.-tih, prodaja izdanja Državnog arhiva u Dubrovniku po prigodnim cijenama te je posjetiteljima omogućen uvid u originalne dokumente s izložbe u čitaonici Državnog arhiva u Dubrovniku.

U Domu Marina Držića organizirana je radionica za djecu „Držićeva putovanja“, za glazbeni dio večeri pobrinuli su se članovi ansambla Plazarius, moguće je kušati delicije iz Držićevog doba, a organizirana su i stručna vodstva kroz stalni postav Doma Marina Držića i izložbu "Procesija" umjetnika Petra Dolića. U Noći muzeja 2020.na sve artikle iz suvenirnice Doma Marina Držića bio je odobren popust od 30 posto.

Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik

Zaista veliki broj najmlađih posjetitelja okupio se u Prirodoslovnom muzeju gdje su organizirana stručna vodstva za djecu i odrasle. Okosnica programa bila je gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Komarci - najsmrtonosnije životinje na Zemlji" otvorena 29. siječnja. Tijekom radionice „Zanimljivosti o komarcima“ djeca su u kratkom i zanimljivom predavanju čuli mnoštvo zanimljivosti o komarcima i kukcima općenito. Promatrali su ih kroz mikroskop i učili o morfologiji kukaca. Kreativnost su pokazali u izradi edukativnih listića raznim likovnim tehnikama. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, a održan je i kviz znanja za najmlađe

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Noć muzeja započela je dječjom igraonicom / radionicom pod nazivom „Maslin kutak za djecu“ koja su se uz razne igre i crtanje uz vodstvo kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelene Tamindžija upoznali s likom i djelom Antuna Masle.

Potom je uslijedilo stručno vodstvo kroz izložbu ANTUN MASLE (1919.-1967.) retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja čiji je autor Igor Zidić, a posjetitelje je provela i upoznala s djelom ovog značajnog dubrovačkog umjetnika viša kustosica Galerije, doktorica znanosti Rozana Vojvoda, ujedno i kustosica organizatorica ove izložbe.

Također, u sklopu programa 19. manifestacije Festa 2020 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik u Umjetničkoj je galeriji Dubrovnik, održana tradicionalna DU ROCK PARADA na kojoj su svoje autorske pjesme domaćoj publici predstavili Bjelouška, Bogovi u radiju, Dapal, Lapadske tratinčice, Nianse, O'Hara, Quake 67, SFT.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika program Noći muzeja započeo je ART KVIZOM s tematikom moderne i suvremene umjetnosti, koji je odlična prilika za zabavu i "provjeru" znanja o umjetnosti, ali i za osvojiti zanimljive nagrade. Također, posjetitelji su tijekom cijele večeri mogli razgledati aktualnu izložbu Josipa Mijića „Život u kutiji“.

Program Noći muzeja u Atelijeru Pulitika započeo je dječjom likovnom radionicom s temom povijest Umjetničke galerije Dubrovnik u skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja, velike obljetnice hrvatskih muzeja. Radionicu je vodila akademska slikarica Lena Kramarić.

Tijekom Noći muzeja, Umjetnička galerija Dubrovnik ponudila je odabrane publikacije po cijeni od 10 kuna, čiji je cjelokupni prihod namijenjen Dječjem domu Maslina. Sve ostale publikacije u izdanju UGD, plakate i platnene torbe s logom UGD, prodaju se s popustom od 50 posto.

I ove godine, Libertas Dubrovnik sudjelovao je u ovom vrijednom projektu pa u noći s petka na subotu autobusi gradskog prijevoznika vozili su duže.

13. svibanj 2024 22:22