StoryEditorOCM
KulturaMEĐUNARODNI FESTIVAL I NATJECANJE ZBOROVA

ADRIATIC PEARL DUBROVNIK Pobjednici zborskog pjevanja su austrijski Voices - Landesjugendchor Vorarlberg

Piše DV
3. studenog 2019. - 10:06
Na završnoj svečanosti održanoj u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, objavljeni su rezultati i ime pobjednika prvoga izdanja Međunarodnog festivala i natjecanje zborova Adriatic Pearl u Dubrovniku. Od 30. listopada do 2. studenoga 2019. na dubrovačkim pozornicama nastupilo je ukupno 16 međunarodnih skupina na 41 koncertu. Dobitnik je Velike nagrade (Grand Prize, Grand Prix) pjevački zbor Voices - Landesjugendchor Vorarlberg s dirigentom Oskarom Egleom iz Austrije. Pobjednik dobiva novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura.

„Adriatic Pearl započeo je i završio prebrzo - preplavili su nas gostoljubivost u gradu, kao i gostoljubivost podupiratelja i partnera. Ovo je jedno od naših najboljih iskustava s novim festivalom i jedva čekamo da se vratimo i nastavimo ”, kaže Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music i direktorica festivala.

Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije, ističe: „Ispunjava me radost što mogu vidjeti sudionike različitih dobnih skupina kao važan dio naše zborske zajednice i svakodnevnoga života - moramo nastaviti dalje! Nadam se da ćemo se ponovno sresti na drugom izdanju 2021. godine! " Organizatori se raduju 2. Adriatic Pearl festivalu koji će se održati od 27. do 31. listopada 2021. godine u Dubrovniku. Prijave za amaterske zborove bit će otvorene od srpnja 2020. godine.

Gábor Hollerung (umjetnički ravnatelj meeting music) i Piroska Horváth (izvršna direktorica meeting music) uspješno organiziraju međunarodna zborska natjecanja i festivale od 1988. godine. Suosnivači su Svjetskih zborskih igara koje su prvi put održane u Linzu, u Austriji 2000. godine te neprekidno rade za zborsku zajednicu. Od 2013. godine vode meeting music zbog zborova i obogaćuju međunarodnu scenu natjecanjima u Mađarskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Poljskoj i Austriji.
08. svibanj 2024 04:08