Vijesti Kultura

FESTIVAL SENTIMENTO 2019.

FOTO KAKVA ČAROBNA GLAZBENA VEČER Ovacije u Kneževom dvoru za tri tenora

FESTIVAL SENTIMENTO 2019.
Sinoć je u prepunom Kneževom dvoru odjekivalo oduševljenje publike koja je ovacijama i otvorenim aplauzima nagradila svaku izvedbu ova sjajna Tri tenora. Stijepo Gleđ Markos, Max Hozić i Saša Jakelić uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pijaniste Vladimira Babina izveli su jedinstveni glazbeni repertoar nezaboravnih melodija svih vremena. Svojim moćnim interpretacijama dotaknuli su publiku koja je prepuna emocija zajedno s njima zapjevala poznate melodije..

Posebno dirljiv bio je trenutak kada je domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos u čast nedavno preminulom maestru Đelu Jusiću izveo svoju autorsku skladbu u kojoj je tako slikovito prikazao njegov život i bogatstvo glazbenog stvaralaštva koje je ostavio za sobom. Na kraju koncerta u izvedbi pjesme „La musica di notte“ uz tenore je nastupio i zbor Unison pod vodstvom Stijepa Gleđa Markosa kako bi se prikazalo bogatstvo različitosti a ujedno i sam cilj festivala Sentimento u kojem glazba dolazi do najpotrebnijih.  

S kolikim oduševljenjem je publika uživala u ovoj veličanstvenoj večeri pokazuje i poziv na bis kojim su pet puta zaredom vraćali tenore na ponovnu izvedbu. Tri tenora osvojila su srca publike. Bila je ovo jedna od onih noći za koje poželimo da traju što duže. 'Do skorog viđenja' je poruka kojom su se publika i tenori sinoć pozdravili u prepunom Kneževom dvoru u nadi da će se ovaj nezaboravan koncert uskoro ponoviti.
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum
U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Mjesnog odbora Trsteno u subotu navečer održava je popula...
Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Malo na kupanje, malo na kavu

Malo na kupanje, malo na kavu
Kolovoz je, prošla je Velika Gospa, burin je malo ohladio more i ljeto se sve više bliži svome kraju. Još malo i...
Malo na kupanje, malo na kavu

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, u ponedjeljak, 19. kolovoza bez vode će biti dio Ulice Padre Perice (i...
Tko je sutra bez vode?