StoryEditorOCM
KulturaORLANDO FURIOSO

Svjetska zvijezda barokne violine večeras i u petak u Dvoru

Piše PSD.
11. lipnja 2019. - 12:37
Treće izdanje ciklusa „Orlando Furioso“ započelo je prošli petak i okupilo vrsne izvođače barokne glazbe u Grad. Građani i gosti Dubrovnika imali su priliku uživati u koncertu talijanske barokne glazbe „Si dolce“, kao i koncertu pod nazivom „Dva lica baroka“, kojima je predvodio maestro Tomislav Fačini.
Nastavak ovog ciklusa donosi večerašnji koncert „Sentimenti“ kao i završnicu u petak, 14. lipnja u Kneževom dvoru. Početak oba koncerta je u 21 sat. Pod umjetničkim vodstvom Dmitryja Sinkovskog, ruskog violinista i svjetske zvijezde baroka, večeras će nastupiti Komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kao solisti će nastupiti nagrađivani glazbenici: mezzosopranistica Josè Maria Lo Monaco koju smo imali priliku slušati u prvoj večeri i koja dubrovačkoj publici opravdala svoj status jedne od najtalentiranijih mezzosopranistica svoje generacije, zatim sjajni Izidor Erazem Grafenauer na teorbi i naš ugledni čembalist i orguljaš, dobitnik Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe, Pavao Mašić.
Na program su Vivaldijeva Uvertira u C duru iz opere „L'Olimpiade“ i Sento in Seno iz „Il Giustino“, Vivaldijeva „Sovente il Solo“ iz Andromede liberate, niz Händelovih djela poput arije „Scherza infida“ iz opere Ariodante i „Gelosia spietata Aletto“ iz opere Admeto, Vivaldijev Koncert za violinu u d molu, Bachova Ciaccona u g molu i brojna druga djela baroknog repertoara.
U petak, 14. lipnja, u završnici ovog ciklusa, Dmitry Sinkovsky pokazat će još jednu svoju umjetničku stranu – naći će se u ulozi dirigenta komornog sastava DSO-a s djelima Händela (Muzika na vodi, suita br. 2), Bacha (Brandenburški koncert br. 5) i Vivaldija (Concerto "Per la Solennità di San Lorenzo").

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.
 
27. travanj 2024 02:45