StoryEditorOCM
KulturaLJUBAV GA MORI, A LJUBAV SE NJIME RUGA

Predstavljanje dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića povodom Međunarodnog dana muzeja

Piše DV
17. svibnja 2019. - 21:34
Izuzetna nam je čast priopćiti Vam kako su se, nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno privele kraju dvije edukativne radionice s našim učenicima osnovnih i srednjih škola škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina.
 
Radi se o dramskoj i glazbenoj radionici „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić.
                                                                                                                           
Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.
 
Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero,  su proučavali odlomke iz Držićevih djela i  načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa?  Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo?
Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su nam  pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.
 
Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića.
27. travanj 2024 05:07