StoryEditorOCM
KulturaPREDSTAVA "BJEGUNKE" U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

Neraskidiva veza Milke Podrug Kokotović i Kazališta Marina Držića

Piše DV
4. travnja 2019. - 11:59
Milka Podrug Kokotović i Kazalište Marina Držića imaju neraskidivu umjetničku vezu već punih 65 godina. Nakon djetinjstva i mladosti koje je provela u Splitu, velika glumica je započela kazališni angažman u Dubrovniku 1954. godine te ostala vjerna KMD-u sve do danas! Tom prigodom predstava "Bjegunke" u režiji Nenni Delmestre se ovog tjedna vraća na repertoar, te će se odigrati 5. & 6. travnja s početkom u 20 sati.

U komadu koji je rađen prema tekstu P. Palmadea & C. Duthurona, uloge dvije junakinje željne avanture tumače Milka Podrug Kokotović i Ksenija Prohaska. Tema podsjeća na kultni film Thelma i Louise, a radi se o dvije potpuno različite žene koje ni po čemu nisu spojive, ali su ujedinjene u zajedničkom bijegu. Jedna bježi iz staračkog doma, druga bježi iz kuće na kćerin osamnaesti rođendan!

Osim neprekidnog rada u angažmanu umjetničkog ansambla dubrovačkog kazališta, uloge Milke Podrug Kokotović ostat će zapamćene kako na Dubrovačkim ljetnim igrama te u nizu igranih filmova, kao i televizijskih drama i serija. Od 1960. do danas, dobitnica je brojnih priznanja i nagrada, kako prigodnih i godišnjih, tako i nagrada za životno djelo. O Milkinom glumačkom umijeću su s divljenjem i poštovanjem pisali ugledni kritičari, teatrolozi i kazalištarci.
26. travanj 2024 18:52