StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Ožujak posvećen djeci i mladima

Piše PSD.
8. ožujka 2019. - 12:27
Baš kao što je i veljaču obilježilo više programa za djecu i mlade, kao što su izvedbe simfonijske bajke „Petar i Vuk“ S. Prokofjeva te Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja „Lovro von Matačić“, i mjesec ožujak u Dubrovačkom simfonijskom orkestru proći će u znaku mladih. U nizu koncerata koje DSO najavljuje za novu sezonu, ovaj dio godine najčešće se posvećuje upravo mladim glazbenicima i publici.

Tako će 13. ožujka s DSO-om nastupiti mladi glazbenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Tradicija je to koja traje već jako dugo i daje ponajboljim učenicima priliku nastupiti s DSO-om. Orkestrom će ravnati Slobodan Begić, a koncert će se održati u Kazalištu Marina Držića s početkom u 19.30 sati. Učenici koji će nastupiti s orkestrom su Ines Begić, flauta; Barbara Ćorak, flauta; Roberto Galov, saksofon; Livia Glavinović, oboa; Ana Hađinac, violina; Marta Kekez, violoncello; Mara Margaretić, sopran; Sara Medić, mezzosopran; Tana Michl, klarinet; Nevia Miloslavić, flauta; Iva Nodilo, violoncello; Vesna Palčok violina; Elizabeta Valentina Šilje, sopran; Ana Vidojević, violina; Nika Vidojević, flauta i Nina Zvone, violoncello.

Potom 14. ožujka slijedi za dubrovačke osnovnoškolce. Cilj takvih koncerata jest približiti djeci svijet glazbe, upoznati ih s razvojem glazbe, s intrumentima i orkestrom.

Ljubitelji komorne glazbe zasigurno će uživati u programu 22. ožujka, kada će komornim sastavom DSO-a ravnati Pavle Zajcev. Koncert će se održati u Slanici s početkom u 20 sati, a na programu su djela O. Respighija: Antiche dance e aria i suita Ptice te Mala simfonija za puhače Ch. Gounoda.

Za kraj mjeseca ožujka, DSO odlazi na sveučilišni Kampus gdje 28. ožujka za osnovne i srednje škole, te 29. ožujka za studente, priređuje koncert filmske, popularne i latino glazbe. Trubač Džemal Cakić će nastupiti kao solist i uvesti studente u ljepotu latino glazbe, dok će orkestrom ravnati Slobodan Begić. Početak koncerta je u podne, a ulaz na koncert je slobodan.
26. travanj 2024 04:35